Hyppää sisältöön

”Pitää olla uimaranta, lähikoulu ja hyvät liikenneyhteydet”

Jussi Sivosen toi Lahteen rakkaus, mutta onneksi kaupunki osoittautui muutenkin oivalliseksi. Uusperheen koti löytyi Joutjärven rannalta läheltä uimarantaa, koirien ulkoilutusmaastoja ja Möysän koulua.

Jussi Sivonen tulee Möysän uimarannalle näppärästi sähköisellä rullalaudalla, jonka hän osti alun perin siirtymisiin kodin ja parin kilometrin päässä sijaitsevan matkakeskuksen väliä.

Ennen pandemiaa it-konsultti matkusti paljon asiakkaiden luona Helsingissä ja muualla Suomessa. Työpaikan pääkonttori on Jyväskylässä, jossa hän aiemmin asui.

– Vanhana skeittarina ja lumilautailijana halusin laitteen, jolla pääsee sujuvasti muutaman kilometrin matkoja ja jonka saa mukaan junaan. Nyt käytän sitä useimmiten matkalla kuntosalille keskustaan ja taas sieltä suoraan uimaan.

Rivitaloon Joutjärven kupeeseen

Lahdessa Sivonen on viihtynyt pari vuotta osa-aikaisesti uusperheen asunnossa, jossa hän on tehnyt etätöitä. Asuminen Möysässä reilun kilometrin päässä keskustasta sai perheen etsimään myös vakituista kotia sieltä. Syyskuussa perhe muutti rivitaloon Joutjärven kupeeseen.

– Oli meillä muitakin vaihtoehtoja, mutta kriteerit olivat kovat: piti olla uimaranta, hyvät palvelut ja liikenneyhteydet. Möysän puolesta puhui se, ettei nuorimpien lasten koulu vaihtuisi. Lopullisesti asia ratkesi, kun saimme ASO-asunnon.

Möysän upealla hiekkarannalla on helppo uskoa, että helteillä perhe kävi siellä jopa kolme kertaa päivässä uimassa. Syystuulessa vedessä käyvät lähinnä talviuimarit ja melojat, joille on omat laiturit ja radat.

Ympäri vuoden ranta houkuttaa kävelijöitä ja juoksijoita, joko koiran kanssa tai ilman. Sivosen perheessäkin on kaksi koiraa, kolmivuotias kiinanharjakoira ja saksanpaimenkoiran pentu.

– Kävi vielä niin hyvin, että paikallinen saksanpaimenkoirien harjoituskenttä ja koirien uimaranta ovat aivan lähellä uutta kotiamme. Lähellä on myös loistavat lenkkeily- ja mustikkamaastot.

Sähköpöytä lastenhuoneeseen

It-konsulttina Sivonen kouluttaa ja auttaa organisaatioita sopeutumaan nykyisiin etä- ja hybridityön tarpeisiin. Kun työntekijät vähitellen palaavat osittain toimistolle, organisaatioiden on löydettävä uusia tapoja toimia työyhteisönä.

– Hybridityö on vaikeampaa kuin pelkkä etätyö, koska siinä pitää yhdistää lähi- ja etätöissä olevien tarpeet. Yrityksissä pohditaan paljon myös sitä, miten isoja toimistotiloja ne jatkossa tarvitsevat.

Lassi Häkkinen

Sivonen on esimerkki asiantuntijasta, joka on sijoittanut sähköpöydän ja seisontamaton lastenhuoneeseen ja pitää sieltä modernin tekniikan avulla yhteyttä asiakkaisiinsa.

Lähiasiakkaitakin löytyy, mm. Lahden kaupunki. Ja kun organisaatiot alkavat taas ottaa vastaan vieraita, työmatkat lisääntyvät.

– Jyväskylästä piti lähteä viideltä, jos palaveri alkoi aamulla Helsingissä. Täällä riittää, kun ehdin kahdeksan junaan.

Teksti Ina Ruokolainen

Tutustu Lahteen ja lahtelaisiin

Aihealueet