Hyppää sisältöön

Poliittiset mielenilmaukset vaikuttavat kaupungin toimintoihin torstaina 1.2. ja perjantaina 2.2.

Kunta- ja hyvinvointialalla on ilmoitettu poliittisia työtaisteluja, joilla vastustetaan hallituksen kaavailemia työelämän muutoksia. Työtaisteluja järjestetään järjestöstä riippuen eri ajankohtina. Merkittäviä vaikutuksia lakolla on julkiseen liikenteeseen perjantaina 2.2.

Uutista päivitetty 29.1. Päijät-Hämeen Laitoshuoltopalvelut Oy:n toimintojen osalta.

Uutista päivitetty 30.1. Salpakierto Oy:n osalta.

Uutista päivitetty 1.2. LSL:n osalta

 

Ammattijärjestö JHL järjestää poliittisen mielenilmauksen torstaina 1.2. klo 11–15, mikä joiltain osin vaikuttaa Lahden kaupungin toimintoihin.

Varhaiskasvatuspalveluissa päiväkodit ja perhepäivähoito ovat toiminnassa, avoimen varhaiskasvatuksen osalta Tanssimäen ja Loviisanpässin kerhot ovat auki 1.2. normaalista poiketen klo 8.30–11.

Perusopetus- ja liikuntapalvelujen osalta kannattaa seurata työnseisauksen mahdollisia vaikutuksia toimintaan lahti.fi -verkkosivuilta. Perusopetuspalveluista tarvittaessa tiedotetaan huoltajille wilma-palvelun kautta.

Posti- ja logistiikka-alan unioni Pau on liittynyt mukaan työnseisaukseen 1.–2.2., joten kirjaston aineistokuljetukset jäävät väliin. Kirjastot ovat auki, mutta on mahdollista, että työnseisaus vaikuttaa hetkellisesti kirjastojen asiakaspalveluun.

Sinfonia Lahden Myrskyluodon Maija -elokuvakonsertti 2.2. toteutuu ennakkotietojen mukaisesti, samoin kaupunginteatterin kaksi iltanäytöstä. Kaupungin museot Malva, Mastola ja Hiihtomuseo ovat avoinna normaalisti.

Päijät-Hämeen Ateriapalvelut Oy:n mukaan kuljetusalojen ja teollisuuden mahdolliset laajat työtaistelutoimet sekä ruokapalvelutyöntekijöiden mielenilmaisu voivat aiheuttaa muutoksia ruokalistaan ja palvelutarjontaan 1.2. Ruokalistamuutokset ovat mahdollisia 1.−7.2.2024.

− Kaikki asiakkaamme saavat täysipainoiset ja laadukkaat ateriakokonaisuudet lakosta huolimatta ja erityisruokavaliot huomioimme normaaliin tapaan. Astiahuolto voi mahdollisesti ruuhkautua, kertoo palvelujohtaja Maarit Tuomala-Nikkanen.

Poliittiset mielenilmaukset torstaina 1. helmikuuta eivät vaikuta Päijät-Hämeen Laitoshuoltopalvelut Oy:n toimintoihin.

Lakko peruu runsaasti LSL:n bussivuoroja per­jan­tai­na 2.2.2024

Auto- ja kuljetusalan työntekijäliitto AKT:n lakko vaikuttaa merkittävästi Lahden seudun lähiliikenteeseen ja LSL:n liikennöintiin perjantaina 2.2. klo 00.00 – 24.00.

– Suurinta osaa vuoroista ei ajeta. Ajettavat vuorot saattavat ruuhkautua ja ajaa myöhässä, joten matkaan kannattaa varata normaalia enemmän aikaa, toteaa joukkoliikennepäällikkö Rauno Särkkäaho.

Lahden seudun liikenteen varmasti ajettavat vuorot on koottu lsl.fi -sivun päivittyvään tiedotteeseen. Perutut vuorot ja lakonaikaiset muutokset päivittyvät LSL:n reittioppaaseen. Seuraa päivittyvää tiedotetta LSL.fi -verkkosivuilta.

AKT:n lakon toteutuessa perusopetuksesta lähetetään Wilma-viesti huoltajille ja samalla toive mahdollisuuksien mukaan kuljettaa lapset kouluun, mistä voi hakea jälkikäteiskorvauksen.

AKT:n lakko vaikuttaa myös Salpakierto Oy:n järjestämiin jätekuljetuksiin ajalla 1.-2.2.2024. Lakko aiheuttaa viivästyksiä jäteastioiden sovittuihin tyhjennyspäiviin. Lue lisää Salpakierron verkkosivuilta.

Lahden kaupunki pahoittelee työtaistelujärjestelyistä mahdollisesti aiheutuvaa haittaa.

Lisätiedot

Lahden kaupunki 
varhaiskasvatusjohtaja, Mika Harju, 050 559 7901
liikuntapalvelupäällikkö Markku Ahokas, 044 416 3629
kirjastopalvelujohtaja Salla Palmi-Felin, 050 559 4098
muut palveluyksiköiden johtajat

Päijät-Hämeen laitoshuoltopalvelut Oy 
Tarja Jantunen, toimitusjohtaja, 050 559 7952, phpalvelut.fi

Päijät-Hämeen Ateriapalvelut Oy,
palvelujohtaja Maarit Tuomala-Nikkanen, 044 716 1563, paijatateria.fi

Salpakierto Oy,
palvelupäällikkö Toni Kranttila, 041 731 7433

Lahden seudun liikenne
www.lsl.fi