Hyppää sisältöön

Pyöräilyviikon avajaisissa kokemuskävelyitä ja keskustelua esteettömästä liikkumisesta

Lahden Pyöräilyviikon avajaistapahtuma järjestetään pääkirjaston ja kaupunginteatterin välisellä aukiolla perjantaina 5. toukokuuta klo 14–17. Lahden vammaisneuvosto ja keskustan kumppanuuspöytä osallistuvat tapahtumaan esteettömän liikkumisen teemalla. Valtakunnallista Pyöräilyviikkoa vietetään 5.-14.5.2023.
rollaattori

Vammaisneuvosto järjestää tapahtumassa lyhyitä kokemuskävelyitä klo 15–16 välisenä aikana. Kokemuskävelyillä voi kokeilla millaista on liikkua pyörätuolin tai rollaattorin avulla kaupunkiympäristössä. Paikalla on myös näkövammaista avustava opaskoira Topi.

Keskusta-alueen kumppanuuspöytä järjestää aiheeseen liittyvän Kerro Pois! -keskustelutilaisuuden klo 16–17.30 kirjaston kahvilassa. Keskustelun aiheena on esteetön liikkuminen sekä liikenneturvallisuus, erityisesti kevyen liikenteen näkökulmasta. Keskustelun aikana voi kokeilla simulaatiolasien avulla, miltä maailma näyttää eri tavoin näkövammaisten silmin. Keskustelijoille tarjotaan pullakahvit.

Avajaistapahtumassa voi kokeilla Mankeli-kaupunkipyöriä opastetusti. Liikenneturva on tapahtumassa kertomassa liikenneturvallisuudesta ja esittelemässä pyöräilykypäriä.

Katso Pyöräilyviikon koko ohjelma

Lisätietoja