Hyppää sisältöön

Rakokiven Kulttuuripuiston rakennustyöt alkavat

Nastolan Rakokiven uuden monitoimitalon eteläpuolelle rakentuvan Kulttuuripuiston rakennustyöt alkavat viikolla 32.

Rakennushanke käsittää Moreeniraitin ja Laturintien välisellä alueella sijaitsevan asemakaavassa puistoksi merkityn alueen.

Alueella on tällä hetkellä pysäköintialue ja metsäinen rinne, jonka männyt säilytetään pääosin. Metsän läpi rakennetaan olemassa olevan polun paikalle puistokäytävä, joka yhdistää puiston ja Moreeniraitin toisella puolella sijaitsevan uuden monitoimitalon pihan. Vanha pysäköintikenttä puretaan ja korvataan pääosin kasvillisuus- ja kivituhkapintaisella puistoalueella.

Puistoon rakennetaan rinnekatsomo ja kaksi turva-alustapintaista leikkialuetta leikkivälineineen. Puistoon asennetaan myös puistokalusteita, seniorikuntoiluväline ja pyörätelineet. Suunnitelmassa on osoitettu tilavaraus mahdolliselle Rakokivi-taideteokselle, jonka sijainnista ja toteutuksesta päätetään myöhemmin. Tutustu suunnitelmaan tarkemmin suunnitelmasivun aikajanan alta.

Kokonaisuudessaan rakentaminen ajoittuu kahdelle vuodelle.

Ote Kulttuuripuiston puistosuunnitelmasta (23.3.2021).

Suljetulla työmaa-alueella liikkuminen on kokonaisuudessaan kielletty. Alueella liikkuvien toivotaan noudattavan työmaan opastus- ja rajoitusmerkintöjä.

 

Lisätietoja:

Janne Eloranta, työmaapäällikkö, p. 040 635 0563, janne.eloranta@hakaasfaltointi.fi, Haka Asfaltointi Oy

Markku Silvenius, viherrakennuttaja, p. 050 559 4191, markku.silvenius@lahti.fi, Lahden kaupunki