Hyppää sisältöön

Rautatieaseman viereiselle hiekkakentälle tilapäinen pysäköintialue

Rautatieaseman vieressä Jaksonkadulla sijaitsevalle hiekkakentälle tehdään tilapäinen pysäköintialue.  Alueen valmistelevat työt ovat käynnissä ja pysäköinti on maksullista tiistaista 6.6. alkaen.

Entisen postitalon tontti on ollut tyhjillään purkutöiden jälkeen ja odottaa asemakaavan päivitystä. Tonttia hyödynnetään pysäköintialueena, kunnes rakennustyöt edistyvät.

Tontin eteläosaan tuleva pysäköintialue on tasattu, rajattu metalliaidoin ja luovutettu Lahden Pysäköinnin käyttöön. Alueelle tulee noin 50 maksullista pysäköintipaikkaa.

Pysäköinti on mahdollista kuukausisopimuksella eParkingin kautta tai tunti- ja päivähinnoin eParking, EasyPark ja Parkman -pysäköintisovellusten kautta. Sopimuspysäköintipaikan voi varata kirjautumalla eParkingin sivulle.  Sopimushinta on 50 euroa kuukaudessa.

Salininkadun pysäköintialue muuttuu kiekkopysäköinniksi

Salininkadun ja Mannerheiminkadun kulmauksessa oleva pysäköintialue on kesäkuun alkupuolella suljettuna Mannerheiminkadun ylittävän suojatien rakentamisen ajan. Sen jälkeen alue muuttuu 8 tunnin kiekkopysäköinniksi. Tällä estetään ajoneuvojen pitkäaikainen säilytys ja saadaan paikat lyhytaikaisen asiointipysäköinnin käyttöön.

Salininkadun pysäköintialue on asemakaavassa puistoa, ja se tullaan lähivuosina rakentamaan puistomaiseksi, jolloin pysäköinti päättyy.

Mannerheiminkadun ylittävän suojatien rakentaminen Jaksonkadun kohdalla alkaa viikolla 23

Matkustajien saattoliikenne onnistuu myös radan eteläpuolella

Matkakeskuksen aseman edustalla on ajoittain ruuhkaa ja siksi matkustajien saattoon ja noutoon kannattaa hyödyntää Radanpään ja Moisionkadun pysäköintialueita, joista on lyhyempi matka junalaitureille. Uudenmaankadun varrella Radanpään eteläpuolella on myös 2 tunnin kiekkoparkkeja, joita voi käyttää hyväksi matkakeskuksen saattoalueena.

Ohita upotus

Lisätietoja:

Lahden Pysäköinti, toimitusjohtaja Eeva Jauro, p. 050 502 0836

Lahden kaupunki, hankepäällikkö Riitta Niskanen, p. 050 559 4200

Aihealueet