Hyppää sisältöön

Renkomäen monitoimitalon nimi on valittu

Uuden monitoimitalon nimeksi on valittu Renkomäen monitoimitalo Aura.
Renmomäen monitoimitalon havainnekuva

Viime keväänä järjestetyssä kilpailussa pyydettiin nimiehdotusta tulevalle Renkomäen monitoimitalolle. Nimikyselyyn osallistui 660 vastaajaa ja nimiehdotuksia saatiin yli 1370.

Runsas nimiehdotusten määrä yllätti positiivisesti ja osoitti kiinnostuksen rakentuvaa monitoimitaloa kohtaan ja halun osallistua yhteiseen ideointiin.

–  Tulevia monitoimitalon käyttäjiä, henkilökuntaa ja oppilaita innostettiin osallistumaan ja aktiivisesti ehdottamaan nimeä uudelle yhteiselle monitoimitalolle, kertoo rehtori, käyttäjäryhmän puheenjohtaja Karoliina Mäkelä.

Nimiehdotusten läpikäyminen tehtiin yhdessä käyttäjistä, sivistyslautakunnan ja hallinnon edustajista kootun työryhmän kanssa. Lopulta päätös nimestä oli yksimielinen.

Työryhmän mielestä valittu nimi on monimerkityksinen ja se sopii hyvin esihistorialliseen Renkomäen maalaiskylämäiseen alueeseen.

– Monitoimitalon nimi kuvaa lintuauran toimintaa ja tapaamme toimia yhdessä. Se ilmentää samalla lapsen potentiaalia kasvaa omana itsenään.

– Toisaalta aura tuo mielleyhtymiä uudisraivaukseen, uuden tien tekijään ja kuvaa oppimisen esteiden raivaamista. Renkomäen monitoimitalon rakennuksen muoto muistuttaa myös auraa pellon laidalla, Mäkelä jatkaa.

Nimikilpailun tausta

Nimikilpailussa haettiin lyhyttä, ytimekästä, talon toimintaa kuvaavaa, suomenkielistä ja mielellään alueeseen kiinnittyvää nimeä.

Lahdessa toimivat jo Jalkarannan monitoimitalo Jalo, Liipolan monitoimitalo Onni, Launeen monitoimitalo Lähde, Rakokiven monitoimitalo Loisto ja Kivimaan monitoimitalo Aarre.

Renkomäen monitoimitalosta alueen ja kyläyhteisön toiminnallinen keskus

Renkomäen monitoimitalo rakentuu eteläisimpään Lahteen Renkomäen soraharjun tuntumaan. Monitoimitaloon sijoittuvat Renkomäen ja Ali-Juhakkalan koulut, Renkomäen päiväkodin esiopetus ja siihen liittyvä varhaiskasvatus sekä Renkomäen kirjasto.

Renkomäen monitoimitalo toteutetaan elinkaarihankkeena ja se otetaan käyttöön vuoden 2023 kevätlukukauden alussa. Monitoimitalon kokonaispinta-ala on noin 8 000 neliömetriä ja sinne tulee tilat noin 560 lapselle.

Lisätietoja