Hyppää sisältöön

Renkomäen sorakuopan suunnittelu on käynnistynyt

Renkomäen sorakuopan jälkihoito ja alueen virkistyskäytön suunnittelu on käynnistynyt ja asukkaat pääsevät nyt osallistumaan suunnitteluun. Tavoitteena on kehittää Renkomäen sorakuopan alue monimuotoiseksi biodiversiteettipuistoksi, jossa ulkoilu ja uhanalaisten lajien elinolosuhteet on yhteensovitettu toimivaksi kokonaisuudeksi.

Alueen länsiosa on maisemoitu 2014, nyt laadittava jälkihoitosuunnitelma käsittää Lahden kaupungin ja Rudus Oy:n yhteisen soranottoalueen.  Jälkihoidon suunnittelun lähtökohtana ovat pohjaveden ja alueen luontoarvojen suojelu sekä tuleva virkistyskäyttö.

Virkistyskäyttösuunnitelma laaditaan sekä soranottoalueelle, että sitä ympäröiville metsäalueille.

Lisätietoja Renkomäen sorakuopasta

Suunnittele ja kommentoi toimintoja kartalle

Käy antamassa kommenttisi sorakuopan suunnitteluun liittyen viimeistään 17.10.2021 mennessä. Voit ehdottaa muun muassa reittejä sorakuopan alueelle, erilaisia toimintoja sekä sisääntulokohtia. Lisäksi voit antaa kyselyn kautta vapaat sanallista palautetta suunnitteluun. Kaikki kommentit menevät suunnittelijoiden käyttöön.

Karttakyselyyn

Tule tutustumaan sorakuoppaan ja keskustele asiantuntijoiden kanssa 5.10. ja 6.10.2021 klo 15 alkaen

Renkomäen sorakuopan suunnitteluun liittyen järjestetään kaksi samansisältöistä asukastilaisuutta sorakuopalla. Tilaisuuden aloitus ja tukipiste pidetään betonitehtaan parkkipaikalla (Orimattilankatu 180).

Sorakuopan pohjalle järjestetään kaksi kevyttä kävelykierrosta asiantuntijan johdolla, lähdöt kierroksille ovat molempina päivinä klo 15.15 ja klo 16.15. Muuten tilaisuudessa käydään vapaata keskustelua suunnitteluun liittyen ja alueeseen tutustumista.

Tulethan paikalle vain terveenä, vältetään lähikontaktia ja varmistetaan riittävä käsihygienia.

Tervetuloa mukaan!

Renkomäen sorakuoppa kartalla

Ohita upotus

Lisätietoja