Hyppää sisältöön

Robottibussin koeajot alkavat Lahden keskustassa

Lahdessa kokeillaan robottibussia osana muuta joukkoliikennettä tänä kesänä.
Robottibussia on testattu Tampereella alkuvuodesta lähtien.

Päivitetty 7.7.2023 klo 13:03

Lahdessa kokeillaan robottibussia osana muuta joukkoliikennettä. Alunperin on tiedotettu, että kaupunkilaiset voivat nähdä robottibussin liikenteessä jo touko-kesäkuussa. Koeajot ovat viivästyneet, koska tarvittavat hyväksyntä- ja lupaprosessit ovat kestäneet ennakoitua kauemmin. Koeajojen alkamisesta tiedotetaan erikseen. Koeajot tehdään ilman matkustajia.

Robottibussissa on kuusi matkustajapaikkaa ja turvakuljettaja. Bussi kulkee maksimissaan 20 kilometriä tunnissa. Rauhallisesti liikkuvaan kulkuvälineeseen kannattaa pitää turvaväli, koska esteen havaitessaan robottibussi pysähtyy nopeasti.

Reitti kulkee Wanhalta Herralta, kirjaston, Trion, kaupunginsairaalan, torin ja Kirkkokadun kautta takaisin alkupisteeseen. Reitissä ja pysäkkien sijainneissa on huomioitu etenkin Wanhan Herran asiakkaiden ja alueen asukkaiden suosimat palvelut, mutta ilmainen robottibussi on avoin kaikille.

Tampereella robottibussi on liikennöinyt vuoden alusta asti ja saavuttanut yli 2 500 tyytyväisen matkustajan määrän. Palvelu on otettu positiivisesti vastaan ja sen koetaan parantavan joukkoliikenteen saavutettavuutta.

Palvelun tarkka aloituspäivämäärä, aikataulu ja reitti tiedotetaan erikseen koeajojen jälkeen. Palvelun operoinnista vastaa Remoted Oy. Kokeilu kestää kuusi kuukautta.

Lisätietoja

Kuva: Remoted Oy

*Päivitetty 7.7.2023 klo 13:03  Tarkennettu robottibussin koeajojen aloittamisen aikataulua. Poistettu ”Koeajossa olevan robottibussin voi nähdä Lahdessa kesä-heinäkuussa, kun kaikki tarvittavat hyväksyntä- ja lupaprosessit on suoritettu.”

Päivitetty 12.6.2023 klo 14:00

Päivitetty koeajojen aikataulua touko-kesäkuun vaihteesta kesä-heinäkuuksi. Aikaisemmin tarkennettu robottibussin reittikuvausta. Reitti kulkee Kirkkokatua ja pysäkki on Ristinkirkon edessä, ei Malvan.

 

Aihealueet