Hyppää sisältöön

Sähköpotkulautojen suosio kasvaa – vastaa kyselyyn potkulaudoilla liikkumisesta ja pysäköinnistä

Lahden kaupunki hyödyntää kyselyn vastauksia kehittäessään sähköpotkulautojen pysäköintiin ja käyttöalueisiin liittyviä sääntöjä. Vastauksia toivotaan sekä sähköpotkulautojen käyttäjiltä että muilla liikkumismuodoilla liikkuvilta. Kysely on avoinna 6.11.2022 saakka.
Mies sähköpotkulaudan kanssa.

Sähköpotkulaudat ovat viime vuosina kasvattaneet suosiotaan ja vakiinnuttaneet asemansa merkittävänä osana liikennejärjestelmää ja matkaketjuja erityisesti kaupunkikeskustoissa.

Lahdessakin sähköpotkulautojen eli skuuttien suosio kasvaa. Ilmiön myötä on syntynyt tarve luoda yhteisiä pelisääntöjä ja varmistaa sähköpotkulautailijoiden sekä muiden tienkäyttäjien turvallisuus liikenteessä, erityisesti vilkasliikenteisessä ydinkeskustassa.

Vastaa kyselyyn 6.11. mennessä

Lahden kaupunki haluaa selvittää kaupunkilaisten mielipiteitä, näkemyksiä ja kokemuksia sähköpotkulautoihin liittyen. Kysymykset liittyvät esimerkiksi kokemuksiin ja mielipiteisiin sähköpotkulaudoista sekä niiden aiheuttamiin vaaratilanteisiin ja pysäköinnin aiheuttamiin haittoihin. Kysely on avoinna 6.11.2022 saakka.

Vastaa kyselyyn täällä