Hyppää sisältöön

Salpakierto Oy:n lähettämä kirje biojätteen kompostoinnista ja erilliskeräyksestä

Salpakierto Oy on lähestynyt kirjeellä pientaloja, joita biojätteen erilliskeräyksen velvoite laajenee koskemaan kesällä 2024 Lahden, Hollolan ja Heinolan keskustaajamissa.

Kirje on lähetetty, jotta Salpakierto saa tiedon biojätteensä kompostoivista kiinteistöistä ja pystyy suunnittelemaan sekä kilpailuttamaan biojätteen kuljetukset mahdollisimman kustannustehokkaasti. Biojätteen erilliskeräyksen vaihtoehtona on biojätteen kompostointi kiinteistöllä jätehuoltomääräysten mukaisessa kompostorissa.

Jos sait Salpakierto Oy:n lähettämän kirjeen, tässä toimintaohjeita:

  • Jos olet tehnyt kompostointi-ilmoituksen jätehuoltoviranomaiselle vuoden 2022 aikana, ei sinun tarvitse tehdä uutta ilmoitusta, vaikka kirje on sinulle tullut. Tieto saapuneista ilmoituksista ei ollut siirtynyt Salpakierto Oy:n rekisteriin ennen kirjeiden lähettämistä.
  • Jos et ole varma, oletko tehnyt ilmoitusta tänä vuonna, voit varmistaa asian soittamalla Salpakierto Oy:n asiakaspalvelunumeroon p. 03 871 1710
  • Jos kompostoit biojätteet kiinteistöllä tällä hetkellä ja olet tehnyt edellisen kompostointi-ilmoituksen ennen 1.1.2022, tulee sinun tehdä uusi kompostointi-ilmoitus.
  • Jos et kompostoi biojätettä kiinteistöllä, mutta suunnittelet kompostoinnin aloittamista esimerkiksi ensi kesänä, sinun ei tarvitse tehdä ilmoitusta nyt. Ilmoitus tulee tehdä vasta sitten, kun biojätteen kompostointi on aloitettu kiinteistöllä. Ilmoitus tulee tehdä kahden kuukauden kuluessa kompostoinnin aloittamisesta.
  • Jos et kompostoi biojätettä kiinteistöllä, sinun ei tarvitse tehdä ilmoitusta.
  • Jos kiinteistöllä on/ei ole biojätteen erilliskeräysastiaa, jota kuljetusyritys tyhjentää, sinun ei tarvitse tehdä ilmoitusta.

Lisätietoja: kirjeeseen liittyvistä asioista saat lisätietoja Salpakierto Oy:n asiakaspalvelusta, p. 03 871 1710 tai asiakaspalvelu@salpakierto.fi

Lisätietoja: jatehuoltoviranomainen@lahti.fi