Hyppää sisältöön

Sammonkadun avustuskeskuksen toiminta jatkuu kesäkuun alusta

Sammonkadun avustuskeskuksen toiminta keskeytyy reiluksi viikoksi 22.5.–1.6.2022. Ruokaa ja hygieniatarvikkeita jaetaan vielä lauantaina 21.5. Avustuskeskuksen toiminta on suunnattu Ukrainasta turvaan tulleiden auttamiseksi.

Sammonkadun avustuskeskuksen toiminta jatkuu jälleen kesäkuun alusta. Ensimmäinen Inspis Lahti ry:n organisoima ruuan- ja hygieniatarvikkeiden jakelupäivä Sammonkadun avustuskeskuksessa on torstaina 2.6.

Sammonkadun avustuskeskuksen toimintatauon aikana Nastolan alueen ukrainalaisten ruuanjakelusta huolehditaan paikallisesti vapaaehtoisvoimin Niinitien jakelupisteessä.

Lahdessa kotimajoituksessa ja Lahden vastaanottokeskukseen majoittuneiden ukrainalaisten ruuanjakelun toteutuksesta toukokuun viimeisellä viikolla kerrotaan tarkemmin ukrainalaisten käyttämissä viestintäkanavissa.

– Inspiksessä parhaillaan suunnittelemme käytännön asioita toiminnan jatkamiseksi. Tilan uudelleen kalustaminen käynnistyy ensi viikolla, jotta saamme ovet auki heti kesäkuun alusta, kertoo Maksim Gladostsuk.

Lahden kaupunki tukee Sammonkadun avustuskeskuksen toiminnan jatkojärjestelyä. Jatkossa tehdään entistä tiiviimpää yhteistyötä muun muassa Lahden seurakuntayhtymän ja ortodoksisen seurakunnan sekä toiminnassa mukana edelleen jatkavien yhteistyökumppaneiden ja vapaaehtoisten kanssa.

Elinvoimajohtaja Markus Lankinen toteaa, että vaikka vastuutoimija vaihtuu, on edelleen ensiarvoisen tärkeää, että toimintaa toteutetaan laajalla rintamalla yhteistyökumppaneiden ja vapaaehtoisten kanssa.
– Meillä kaikilla on mahdollisuus olla mukana auttamassa. Sammonkadun avustuskeskuksen työn tukeminen tarjoaa tähän konkreettisen väylän.

Lankinen kiittää vapaehtoistyöhön monin eri tavoin osallistuneita ja kutsuu mukaan myös uusia yhteistyökumppaneita. Kiitokset yhteistyöstä haluaa välittää myös Sammonkadun avustuskeskuksen perustaja Johanna Pakarinen.

Sammonkadun avustuskeskus toimii osoitteessa Sammonkatu 8.

Lisätietoja

Markus Lankinen, Lahden kaupunki, elinvoimajohtaja, p. 040 701 7328
Maksim Gladostsuk, Inspis Lahti ry, p. 041 368 1208