Hyppää sisältöön

Sammonkadun avustuskeskuksen toiminta päättyy 

Sammonkadun avustuskeskuksen tavara- ja ruokalahjoitusten viimeinen jakelupäivä on torstaina 27.10. Lahjoituksia Sammonkadulle voi toimittaa vielä perjantaina 14.10. asti.  

Toiminnan päättyessä avustuskeskus informoi asiakkaitaan, mistä edullista ruokaa on jatkossa haettavissa tai missä on edullista ruokailla.
– Venäjän aloittama sota on suoraan ja välillisesti vaikuttanut elinkustannusten nousuun. Tämä koskettaa kaikkia lahtelaisia ja vastikään kaupunkiin muuttaneita. On perusteltua ja tärkeää, että suurimmassa ahdingossa olevilla on mahdollisuus ruoka-apuun kansalaisuudesta riippumatta, toteaa elinvoimajohtaja Markus Lankinen Lahden kaupungilta.

Avustuskeskuksen tilat tyhjennetään

Sammonkadun avustuskeskuksen tilojen kahden tyhjennysviikon aikana 31.10.–11.11. ma–pe klo 9–14 voivat ukrainalaiset avustuskeskuksen asiakkaat tulla hakemaan vielä jäljellä olevia tavaroita.

Tämän jälkeen mahdollisesti jakamatta jääneet käyttökelpoiset lahjoitustavarat toimitetaan Kierrätyskeskus Patinaan myytäväksi. Patina toimii Harjulan Setlementti ry:n alaisuudessa ja järjestää lisäksi työkokeilu- ja palkkatukityötä sekä kuntouttavaa työtoimintaa.

Avustuskeskuksen toiminta käynnistyi kevättalvella vapaaehtoisvoimin ja kesäkuun alusta toiminta jatkui Inspis ry:n organisoimana.

– Lahjoitusten määrä on vähitellen hiipumassa, ja nyt on luonnollinen vaihe lopettaa Sammonkadun avustuskeskuksen toiminta. Maahan saapuneiden ukrainalaisten kotouttaminen jatkuu, ja Ukrainasta Lahteen saapuneiden yhteinen sosiaalisen median ryhmä toimii edelleen ajankohtaisen tiedon välityskanavana, kertoo Inspis ry:n toiminnasta vastaava  Maksim Gladostsuk.

– Avustuskeskuksen toimintaa on toteutettu laajalla rintamalla yhteistyökumppaneiden, esimerkiksi rotarien sekä vapaaehtoisten kanssa. Inspiksen työ on ollut äärimmäisen merkityksellistä, Lankinen jatkaa.

Gladostsuk ja Lankinen kiittävät vapaehtoistyöhön monin eri tavoin osallistuneita yhteistyökumppaneita, yrityksiä, järjestöjä, yhdistyksiä ja kuntalaisia.

Lisätietoja

Markus Lankinen, Lahden kaupunki, elinvoimajohtaja, p. 040 701 7328
Maksim Gladostsuk, Inspis Lahti ry, p. 041 368 1208

Ukrainalaisille avuntarvitsijoille on oma yhteisö Facebookissa.
Auttajien Facebook-ryhmä