Hyppää sisältöön

Selvitämme millainen pyöräilykaupunki Lahti on vuonna 2020 – kerrothan meille pyöräilytottumuksistasi

Kyselyllä kerätään tietoa asukkaiden pyöräilytottumuksista sekä mielipiteitä pyöräilystä Lahdessa. Kyselyn tuloksia hyödynnetään pyöräilyn kehittämistoimien suunnittelussa.

Tulokset julkaistaan loppusyksystä ilmestyvässä Lahden pyöräilykatsauksessa. Pyöräilykysely toteutetaan toista kertaa. Ensimmäisen kyselyn tuloksia on koottu vuoden 2016 pyöräkatsaukseen.

Kuvituskuva puistossa pyöräilevistä ihmisistä.

​Lahden kaupungin strategisena tavoitteena on edistää kestävää ja terveellistä liikkumista. Kaupunki pyrkii kasvattamaan kestävillä kulkumuodoilla tehtävien matkojen määrää ja keskustan liikkumisympäristöä kehitetään pyöräilyn, kävelyn ja joukkoliikenteen ehdoin. Vastikään päivitetyssä pyöräilyn tavoiteverkossa on määritetty kehitettävät pyöräilyn pää- ja aluereitit ja pyöräilyn viitoitussuunnitelmaa työstetään parhaillaan. CitiCAP-hankkeessa toteutetaan pyöräilyn pääreittitasoinen yhteys matkakeskukselta etelään.

Lisäksi olemme toteuttaneet pyöräilyyn liittyviä kokeiluja. Uuden tieliikennelain myötä mahdolliseksi tullutta kaksisuuntaista pyöräilyä on testattu kesän ajan Rautatienkadulla, kokeilu on käynnissä syyskuun 2020 loppuun asti.

Syyskuussa Lahdessa järjestetään Pyöräilyviikko ja Liikkujan viikko. Tarjolla on muun muassa pyöräkirppis, yöpyöräily, after work -kävely, auton vapaapäivän aarrejahti ja mahdollisuus kokeilla sähköpyöräilyä. Tule mukaan!

 

Painike pyöräilykyselyyn.
Vastaaminen vie 5-15 minuuttia ja kyselyn voi täyttää useammassa osassa. Kyselyyn vastataan anonyymisti eikä kyselyn tuloksista erotella yksittäisiä vastauksia. Kysely on avoinna 4.9.-4.10.2020 välisen ajan.

Kyselyyn vastanneiden kesken arvotaan 3 Lahti-aiheista palkintoa. Osallistu arvontaan jättämällä kyselyn loppuun yhteystietosi. Voittajille ilmoitetaan henkilökohtaisesti.