Hyppää sisältöön

Senioreiden ja lasten yhteinen kohtaamispaikka Rakokivessä

Rakokivessä aloitettiin viime keväänä sukupolvien välinen kohtaamispaikka. Junnula sai alkunsa vuoden 2021 #OmaLahti -osallistuvan budjetoinnin asukasideasta. Ideaa äänesti 617 lahtelaista.

Junnulaan ovat tervetulleita alakouluikäiset (1.–3. -luokkalaiset) sekä seniorit viettämään kiireetöntä aikaa ja leikkimään yhdessä kerran viikossa. Junnula toimii osoitteessa Lekatie 1 ja on avoinna tiistaisin klo 14–16.

Toiminnalla halutaan tukea hyvää lapsuutta lisäämällä sukupolvien välistä vuorovaikutusta ja yhteistoimintaa, siirtää kulttuuriperintöä sekä luoda aktiivisille senioreille mahdollisuus tehdä antoisaa vapaaehtoistyötä. Toiminta lisää myös alueellista yhteisöllisyyttä ja yhteisvastuuta lapsista.

Junnulassa leikitään, pelataan, askarrellaan, luetaan, lauletaan tai ollaan vaan yhdessä, sen mukaan mitä osallistujat ovat yhdessä suunnitelleet. Leikki ja yhdessäolo tekee hyvää kaikenikäisille ja eri-ikäisten ihmisten kohdatessa lapset ja aikuiset voivat oppia toisiltaan.

Kohtaamispaikan toiminta suunnitellaan yhdessä kaikkien toimintaan osallistuvien kesken ja osallistuminen on maksutonta. Junnulassa on välipala- ja kahvitarjoilu. Koululaisilta toivotaan ennakkoilmoittautumisia, jotta välipalaa riittää kaikille.

Kaupunki toteuttaa tänä vuonna yhteensä 33 osallistuvan budjetoinnin asukasideaa. Kaikki osallistuvan budjetoinnin toteutettavat ideat löytyvät kaupungin verkkosivuilta osoitteesta lahti.fi/osbu.

Etsinnässä elämän ekspertit

Junnulaan etsitään nyt elämän eksperttejä. Elämän ekspertit ovat MLL:n vapaaehtoistoiminnalle kullan arvoisia. Kyseessä on nimittäin erittäin tärkeä tehtävä, joka vaatii aivan erityisiä kykyjä: elämänkokemusta ja intoa olla läsnä. Toimintaan voi osallistua oman jaksamisen mukaan. Mikäli kiinnostuit toiminnasta, ota yhteys MLL:n Lahden yhdistyksen toiminnanjohtaja Marjukka Salomaahan.

Lisätietoja

MLL Lahden yhdistyksen toiminnanjohtaja Marjukka Salomaa, marjukka.salomaa@mll.fi, 050 464 2426

Lapsi- ja perheohjaaja Jenni Viitaniemi, 050 349 6292

 

Ilmoittaudu Junnulan toimintaan