Hyppää sisältöön

Siltapuiston pysäköintilaitoksen peruskorjaus on valmistunut

Kesällä 2023 alkaneessa remontissa korjattiin rakenteita, sisätiloja ja uudistettiin julkisivu.
Pysäköintitalon julkisivu on uudistettu teräsrungolla ja verkkoseinällä.

Pysäköintitalon remontissa korjattiin teräs- ja betonirakenteet, uusittiin valaistus, opasteet sekä pysäköinti- ja reunakivimaalaukset. Myös porraskäytävien valaistus uusittiin ja tilat maalattiin. Näkyvin muutos on kuitenkin julkisivun täysin uusi ilme: Vanhan julkisivun päälle asennettiin uusi teräsrunko ja verkkoseinä.

– Olemme äärimmäisen tyytyväisiä lopputulokseen. Hankkeella saimme kiinteistölle lisäaikaa 10–15 vuotta, jonka aikana voidaan kartoittaa tarkemmin tulevaisuuden tarpeita. Projektin edetessä on edelleen vahvistunut käsitys saneerauspäätöksen järkevyydestä, verrattuna aikaisempaan suunnitelmaan purkaa pysäköintitalo ja rakentaa uusi tilalle, kertoo Lahden Pysäköinti Oy:n hallituksen puheenjohtaja Juha Viljamaa.

– Kustannusarvio korjaukselle oli noin 1 miljoona euroa ja tässä myös pysyttiin.

– Kaupunkikuvallisesti remontissa tavoiteltiin rakennuksen ilmeen siistimistä ja freesausta, missä onnistuttiin, kertoo julkisivusuunnittelussa mukana ollut kaupunkikuva-arkkitehti Armi Patrikainen.

– Tuntuu kyllä hyvältä saada myös tämä hanke päätökseen aikataulussaan ja kustannusarvion puitteissa. Meillä Lahden Pysäköinnissä on nyt monta rautaa tulessa: P-Kartano avautui heinäkuussa, Toriparkin ajourapaikkaukset valmistuivat aikataulussaan ja myös P-Hansan upea ylätaso saatiin käyttöön joulukuussa peruskorjauksen siirtyessä alatasolle, iloitsee Lahden Pysäköinti Oy:n toimitusjohtaja Eeva Jauro.

– Tällaisessa tilanteessa on äärimmäisen tärkeää, että aikataulut pitää ja kustannukset eivät karkaa, jatkaa Jauro

Hankkeen tilaaja ja maksaja on Lahden Pysäköinti Oy. Rakennuttajakonsulttina toimi Sweco PM Oy, remontin toteutti LKN Rakennusosakeyhtiö ja julkisivun suunnittelijana toimi Arkkitehtitoimisto Arkviiri Oy

Kuva: Lahden Pysäköinti Oy

Uutista päivitetty 12.1. klo 13:02. Toriparkin ajourapaikkaus ja P-Hansan ylätaso ovat valmistuneet.

Aihealueet