Hyppää sisältöön

Skeittaajilta hyvää palautetta Launeen skeittipaikan suunnitelmille

Työpajassa viilattiin ensimmäisiä luonnoksia.
Rujo Skateparks Oy ja Trail It Oy esittelivät luonnoksia ja pyysivät harrastajia haastamaan ja antamaan kriittistäkin palautetta.

Lahtelaisilta skeittaajilta kuultiin tyytyväisiä kommentteja tiistaisessa Launeen skeittipaikan työpajassa. Rujo Skateparks Oy ja Trail It Oy esittelivät ensimmäisiä luonnoksia skeittipaikan peruskorjauksesta kaupungintalon sisäpihalla 18.6.

Suunnittelijat saivat kiitosta suunnitelmista, joissa oli otettu hyvin huomioon toukokuun ensimmäisessä tapaamisessa ja keskustelussa esiin tulleita toiveita. Osallistujien mukaan suunnitelma vaatii enää pieniä viilauksia ja täydennyksiä.

Peruskorjaus tehdään nykyiselle skeittipaikalle ja alue laajentuu myös sitä ympäröivälle rullaluisteluradalle, jolle luodaan skatepath- tyyppinen alue.

Kustannustehokkuutta hyvällä suunnittelulla ja laadukkaiden materiaalien uusiokäytöllä

Jo valmiiksi laajan alueen laajentaminen entisestään vaatii hyvää suunnittelua, jotta kustannukset pysyvät kurissa. Kustannustehokkaita ratkaisuja haetaan järkevillä pintamateriaalivalinnoilla sekä hyödyntämällä nykyisiä pohjarakenteita.

Suunnittelijat olivat huomioineet innovatiivisesti skeittipaikan nykyiset laadukkaat graniittikivet ja -laatat ja antaneet suunnitelmissa niille uuden elämän skeittielementteinä sekä rajaavina rakenteina.

Kyseessä on Suomen mittakaavassa laaja skeittihanke

Launeen skeittipaikasta on tarkoitus tehdä sekä aloittelevia että jo kokeneempia skeittaajia palveleva paikka, jonne on mukava tulla.

Käyttäjät toivoivat skeittipaikalle tuulensuojaa, hengailupaikkoja sekä paahteelta suojaavaa kasvillisuutta. Luonnoksissa oli tässä vaiheessa keskitytty skeittipaikan rakenteisiin, mutta seuraavassa vaiheessa viihtyisyyttä lisäävät elementit ja kasvillisuuskin ovat jo huomioitu. Seuraavaan vaiheeseen toivotaan taas lajin harrastajien näkemyksiä syksyllä järjestettävässä työpajassa.

Peruskorjauksen yhteydessä alueelle tulee myös uusi valaistus ja tuodaan sähkö tapahtumia varten. Skeittipaikan suunnitelmat tehdään valmiiksi tämän vuoden aikana ja peruskorjaus on tavoitteena toteuttaa vuonna 2025.

Lisätietoja