Hyppää sisältöön

SM-viikko näkyy ja kuuluu ympäri Lahtea – näissä paikoissa kisataan elokuussa

Lahden SM-viikon suorituspaikat on vahvistettu. Kisoja pääsee seuraamaan ympäri kaupunkia.

Seitsemättä kertaa järjestettävä urheilun monilajitapahtuma SM-viikko kokoaa 24 urheilulajin huiput elokuun alussa Lahteen kilpailemaan SM-mitaleista. Lahti tarjoaa lajeille upeat kilpailupuitteet, ja tapahtumia järjestetään neljän päivän aikana niin maalla kuin vedessä ympäri kaupunkia.

– Lahdessa on erinomaiset suorituspaikat SM-viikon lajeille jo valmiina, ja kaupungissa tehdään hienoa työtä tapahtumamme eteen. SM-viikko on todellakin sekä paikallisten toimijoiden että lajiliittojen ja tapahtumaorganisaation yhteinen ponnistus, iloitsee SM-viikon päätuottaja Päivi Harri.

SM-viikon perusajatus on esitellä suomalaisen urheilun monimuotoisuutta ja tuoda myös vähemmän tunnettuja lajeja suuren yleisön tietoisuuteen.

– Yksi SM-viikon keino saada lajeja tunnetummiksi on tuoda kilpailuja pois perinteisistä urheilupaikoista myös sinne, missä ihmiset muutenkin liikkuvat. Niinpä yksi elokuisen SM-viikon keskuspaikoista onkin Lahden upea satama, jota kutsutaan myös lahtelaisten kesäiseksi olohuoneeksi, kertoo Harri.

– Satamassa ja monessa muussakin kilpailupaikassa on tarjolla useita SM-kisoja, joten yleisön on helppo tutustua uusiin lajeihin kerralla. Lisäksi kaikkiin kilpailutapahtumiin on vapaa pääsy, kertoo Harri.

Katso listaus Lahden SM-viikon suorituspaikoista. Kilpailuaikataulu julkaistaan myöhemmin.

3.-6. elokuuta järjestettävä SM-viikko on osa Lahden urheilun suurtapahtumien vuotta.

Aihealueet