Hyppää sisältöön

SM-viikolla Lahdessa ratkotaan 25 lajin Suomen mestaruus

Ensi kesänä Lahdessa järjestettävällä SM-viikolla on mukana monipuolinen kattaus suomalaisen urheilun lajikirjosta. Elokuun alussa kilpaillaan neljän päivän aikana yhteensä 25 lajin Suomen mestaruuksista.
Lahden hyppyrimäet ja stadion ilmasta kuvattuna aamuauringossa

Olympiakomitean tapahtumakirjoon kuuluva SM-viikko esittelee urheilua rakastavalle suomalaiselle yleisölle tuttuja ja myös ehkä hieman tuntemattomampia lajeja. Kesällä 2023 tapahtuma järjestetään Lahdessa osana kaupungin urheilutapahtumien supervuotta.

Lahden SM-viikolle ilmoittautui määräaikaan mennessä 20 lajiliittoa ja 25 lajia. Joukossa on sekä kokeneita SM-viikon kävijöitä että aivan uusia lajituttavuuksia. Lajiliitoista kolme, Taekwondoliitto, Krikettiliitto ja Jousiampujain liitto, on ollut jollain lajimuodolla mukana kaikilla aiemmilla SM-viikoilla. Ensimmäistä kertaa SM-viikolla nähdään mm. salibandya, mölkkyä ja tanssin Latin 1on1, jossa kilpaillaan ensi kertaa Suomen mestaruuksista.

– Lahdesta löytyy mukaan ilmoittautuneille lajeille hyvät puitteet ja suorituspaikat, ja etäisyydet kisapaikkojen välillä ovat kohtuullisen lyhyet. Ja mikä parasta, Lahden alueelta löytyy lähes kaikille lajeille myös laadukkaat harrastusmahdollisuudet ja -paikat, kertoo Lahden kaupungin liikuntatoimenjohtaja Tommi Lanki.
SM-viikon operatiivisesta toteuttamisesta vastaava tuottaja Päivi Harri iloitsee laajasta lajikirjosta.
– SM-viikon ensi kesän kattaus on hieno läpileikkaus suomalaisen urheilun monipuolisuudesta. On suuri ilo tuoda näiden lajien huippu-urheilijat Lahden mainioihin olosuhteisiin osaksi kaupungin urheilutapahtumien supervuotta.

SM-viikko järjestetään Lahdessa 3.–6. elokuuta 2023.

Lue lisää SM-viikosta

SM-viikon 2023 kilpailulajit

Avovesiuinti, beach taekwondo, biljardi, coastal-soutu, frisbeegolf, jousiammunta, judo, kahvakuulaurheilu, kriketti, lacrosse, lippupallo, maratonmelonta, mölkky, otevoimailu, petanque, puuvenesoutu, pyöräsuunnistus, rantavesipallo, rullaluistelu, salibandy, tankotanssi, tanssi/latin 1on1, ultimate, Vahvin SM ja x-trial.

Aihealueet