Hyppää sisältöön

Suomalainen Woodio investoi uuteen tehtaaseen Lahteen – Investoinnin arvo on 7 miljoonaa euroa

Ekologisia kylpyhuonekalusteita valmistavan Woodion uusi tehdas sijoittuu Lahteen ja aloittaa toimintansa keväällä 2025. Lahti tarjoaa Woodiolle johtavana ympäristökaupunkina kilpailukykyisen liiketoimintaympäristön.  

Woodion innovaatio, 100 prosenttia vedenpitävä puukomposiitti, on suunniteltu ekologiseksi vaihtoehdoksi kylpyhuone- ja muiden sisätilojen sisustukseen. Viime kesänä Woodio keräsi yli 16 miljoonan euron pääomasijoituksen toimintansa skaalaamiseen ja kansainvälistämiseen. Keväällä 2025 Lahteen valmistuva uusi, noin 7 miljoonaa euroa maksava tehdas mahdollistaa tuotannon merkittävän tehostamisen palvelemaan kysynnän kasvua.

Vuonna 2015 Helsingissä perustettu ja ensimmäiset tuotteensa 2019 markkinoille tuonut suomalainen Woodio siirtyy pilottitehdasympäristöstä uuteen tehtaaseen Lahteen, jossa on suurempi tuotantokapasiteetti. Uuden tehdasrakennuksen suunnittelu on jo pitkällä – tuotanto käynnistyy Lahdessa keväällä 2025.

Lahden kaupunginjohtaja Niko Kyynäräinen on tyytyväinen Woodion Lahteen sijoittumisesta.

– Woodio on erinomainen esimerkki yrityksestä, jolla vastuullisuus on kilpailukyvyn ytimessä. Lahti tarjoaa Suomen johtavana ympäristökaupunkina liiketoimintaympäristön, jossa yritykset saavat kilpailuetua yritys- ja innovaatioverkostoilla. Olemme mielellämme yhdessä Lahdessa toimivien oppilaitosten ja korkeakoulujen kanssa Woodion apuna yrityksen rakentaessa kasvua.

Tehtaan sijoittuminen lisää alueen työllisyyttä, kasvusuunnitelman mukaan voidaan puhua noin 100 työpaikasta vuoteen 2030 mennessä. Tehtaalle on valmis tontti Jokimaan Syväojan teollisuusalueella.

Paikalliset toimijat kasvun tukena

Lahden Seudun Kehitys LADEC ja Woodio aloittivat elokuussa 2023 tiiviin yhteistyön, jossa haettiin yrityksen kannalta parasta palveluratkaisua ja toimintaympäristöä. Tehdaskiinteistön rakentamisesta vastaa Spatium Toimitilat Oy.

– Woodion tehdaskiinteistön rakentamisessa hyödynnetään uusia ekologisuuteen ja kiertotalouteen liittyviä tekniikoita. Tehdashankkeen yhteydessä tulemmekin hakemaan kansainvälisesti tunnettua BREEAM-ympäristösertifikaattia ja sille Very Good -tasoa (Building Research Establishment’s Environmental Assessment Method), sanoo Spatiumin toimitusjohtaja Jouni Kanervo.

Rakennusteollisuuden osuus vuosittaisista globaaleista hiilidioksidipäästöistä on arviolta 40 %. Raaka-aineensa ja energiatehokkaan valmistusprosessinsa ansiosta Woodion hiilidioksidipäästöt ovat perinteisten keraamisten kylpyhuonekalusteiden päästöjä merkittävästi pienemmät.

– Woodio on loistava esimerkki korkean jalostusarvon metsäalan innovaatioista, joihin Suomessa kannattaa panostaa. Alan päästölukujen valossa on selvää, että vihreän rakentamisen vaatimukset tulevat kasvamaan merkittävästi lähitulevaisuudessa, toteaa Matti Lehtipuu, Woodion hallituksen jäsen ja yhtiön pääomistajiin kuuluvan UB FIGG -pääomarahaston Managing Partner.

Lahti tarjoaa johtavana ympäristö- ja yliopistokaupunkina houkuttelevan liiketoimintaympäristön yrityksille. Woodion hiilinegatiivisuustavoitteet ovat linjassa Lahden ympäristötavoitteiden kanssa.

Lisätiedot:

Lahden kaupunki
Niko Kyynäräinen, kaupunginjohtaja, puh + 358 50 559 0538, niko.kyynarainen@lahti.fi
Henna Eskonsipo-Bradshaw, elinvoimajohtaja, puh +358 44 482 0838, henna.eskonsipo-bradshaw@lahti.fi

Woodio Oy
Terja Koskenoja, toimitusjohtaja,  puh +358 40 582 8106, terja.koskenoja@woodio.fi

Lahden Seudun Kehitys LADEC Oy
Marian Vainiomäki, asiakkuuspäällikkö,  puh +358 40 505 7775, marian.vainiomaki@ladec.fi

Spatium toimitilat Oy
Jouni Kanervo, toimitusjohtaja, puh +358 447 161 638, jouni.kanervo@spatium.fi