Hyppää sisältöön

Suositun ulkoilureitin liikenneturvallisuutta parannetaan Radiomäellä

Liikkuminen lahtelaisten suosimalla Radiomäen virkistysreitillä helpottuu, kun urheilukentän ja hautausmaan väliselle alueelle rakennetaan jalkakäytävä ja korotetut suojatiet.
Talvimaisema Radiomäeltä

Radiomäen nykyisen kevyenliikenteenväylän jatkoksi rakennetaan 2,5 metriä leveä jalkakäytävä. Uusi väylä ulottuu urheilukentän alkupäästä pysäköintialueelle. Lisäksi rakennetaan korotetut suojatiet jyrkän mäkiosuuden laelle ja toinen kentän portin kohdalle. Uusi väylä palvelee ulkoilijoita, Mastola-museossa vierailevia sekä yleisurheilukentän käyttäjiä. Tällä hetkellä alueella on autotie ja jalankulkijoiden käytössä kapeat pientareet.

Rakennustyöt alkavat huhti-toukokuun vaihteessa ja jatkuvat kesäkuun puoliväliin. Autoliikenne alueelle on mahdollista koko työmaan ajan. Pysäköintikenttä on käytössä aluksi tavallista pienempänä ja osan ajasta kokonaan pois käytöstä. Jalankulku ohjataan väliaikaisesti hautausmaan läpi.

Mäen päällä sijaitseva pysäköintialue saa uuden asfaltin ja yhtenäisen neljän tunnin aikarajoituksen. Pysäköintialueella on huomioitu linja-autojen kääntömahdollisuus. Autopaikkoja on jatkossa 58 kpl sisältäen invapaikat. Mopoille on yhteensä 11 paikkaa. Urheilukentän sisäänkäynnin lähelle tulee teline polkupyörille. Myös valaistus uusitaan Radiomäenkadulla ja pysäköintialueella.

Työmaan tieltä joudutaan kaatamaan puita hautausmaan puoleisesta laidasta. Puiden kaato ajoittuu maaliskuulle, jotta työ ei häiritse lintujen pesintää. Vanhoja puita, etenkin vanhoja mäntyjä, pyritään säilyttämään kulttuurihistoriallisesti tärkeällä Radiomäellä. Alueelle tullaan istuttamaan myös uusia lehtipuita.

Jalkakäytävän rakentamiseen on saatu valtionavustusta Traficomilta. Budjetti on yhteensä noin 278 000 euroa, josta jalkakäytävän osuus on 191 000 euroa.

Lisätiedot

Riku Tiittanen
Projektipäällikkö
Kaupunkitekniikka, Kaupunkiympäristö
Riku.Tiittanen@lahti.fi