Hyppää sisältöön

TE-uudistus etenee valtuustojen päätösten mukaisesti

TE-uudistus, joka tapahtuu 1.1.2025, etenee valtuustojen päätösten mukaisesti niin Lahdessa kuin muissakin Päijät-Hämeen kunnissa. Valmistelutyö jatkuu hyvässä yhteistyössä kuntien, TE-toimiston, ELY-keskuksen sekä Päijät-Hämeen liiton kesken. Valmistelutyötä laajennetaan myös muihin sidosryhmiin.

Työllisyyden ja yrittäjyyden ministerityöryhmä käsitteli 21.11.2023 työllisyysalueiden muodostumista. Työllisyysalueita on muodostumassa Suomeen yhteensä 44. Alueista 31 täytti lain edellyttämän 20 000 henkilön työvoimapohjan sekä laadulliset lisäedellytykset maantieteellisesti yhtenäisestä alueesta ja työmarkkinoiden ja työssäkäynnin kannalta toimivasta alueesta.

-Olemme tyytyväisiä, että ministeriö toimii johdonmukaisesti ja noudattaa valtuustojen tekemiä päätöksiä, sanoo Lahden kaupunginjohtaja Mika Mäkinen.

Hollolan kunnanjohtaja Päivi Rahkosen mielestä on todella hienoa, että selkeä päätös saatiin etuajassa ja valmistelua päästään jatkamaan.

Päijät-Hämeessä tulee olemaan vuonna 2025 kaksi työvoimaviranomaista: Lahden kaupunki sekä Päijät-Hämeen työllisyysalue, johon kuuluvat Asikkala, Hartola, Heinola, Hollola, Iitti, Kärkölä, Orimattila, Padasjoki ja Sysmä. Vastuukuntana Päijät-Hämeen työllisyysalueella toimii Hollola.

 

Lisätietoja:

Työllisyyspalvelujohtaja Taisto Tuominen, Lahden kaupunki, p. 044 492 6976

Työllisyyspäällikkö Anne Tapaila, Hollolan kunta (Päijät-Hämeen työllisyysalue), p. 044 780 1118

Linkki ministeriön tiedotteeseen