Hyppää sisältöön

Tervetuloa Lahden Vanhustenviikon tapahtumiin 1.–8.10.2023 ja kuulemaan Seela Sellaa

Lokakuun ensimmäinen viikko on valtakunnallinen Vanhustenviikko, ja tarjolla on monipuolista ohjelmaa ja tapahtumia. Vanhustenviikon kaikkiin tapahtumiin on vapaa pääsy. Vanhustenviikon juhlassa 5.10. kuullaan Seelan Sellan tähdittämä runokonsertti "Näin unta kesästä kerran".
vanhustenviikko, ikäihminen

Lahden Vanhusteon 2023 valinta ja Vanhustenviikon juhla to 5.10.

– Vanhustenviikon juhla on muodostunut jo perinteeksi ikäystävällisessä Lahdessa. Me vanhusneuvoston jäsenet toivomme, että ikäihmiset ottavat kutsun vastaan ja tulevat tähän yhteiseen, yhteisölliseen tilaisuuteen, toteaa vanhusneuvoston puheenjohtaja Inga-Maija Hyppölä.

Vanhustenviikon juhlaa vietetään monipuolisen ohjelman merkeissä Ristinkirkossa to 5.10. klo 12–14. Seela Sellan ryhmä esittää juhlan lopuksi runokonsertissaan täyden sylillisen Eino Leinoa, sanoin ja sävelin. Juhlassa palkitaan myös Lahden Vanhusteko 2023.

– Tänä vuonna on ilo saada tunnettu esiintyjä Seela Sella meille Lahteen juhlistamaan kanssamme Vanhustenviikkoa. Kirkkoon mahtuu yli tuhat kuulijaa, kahvit on varattu 200 ensimmäiselle klo 14 alkaen, Hyppölä kertoo.

– Lahden Vanhusteon valinta ja Vanhustenviikon juhlan järjestelyt ovat perinteisesti kuuluneet kaupungin vanhusneuvoston vastuulle.

Pop-up tapahtuma Palvelutorilla ti 3.10.

Palvelutorilla järjestetään ti 3.10. klo 10–14 Ikärikkaiden pop-up -tapahtuma, jossa voi tutustua eri järjestöjen toimintaan ja nauttia Palvelutorin Lavan monipuolisesta ohjelmasta. Tapahtumassa on mahdollisuus tutustua ikärikkaiden parissa työskenteleviin toimijoihin ja heidän palveluihinsa.

Kirjastossa on myös erilaisia digitapahtumia vanhustenviikon aikana.

Vanhustenviikon ohjelmaan voi tutustua kaupungin lahti.fi -verkkosivuilla Vanhusneuvosto – Lahti

Vanhustyön keskusliiton käynnistämää valtakunnallista Vanhustenpäivää on vietetty jo vuodesta 1954 lähtien lokakuun ensimmäisenä sunnuntaina. Sen jatkona lokakuun ensimmäinen viikko on Vanhustenviikko.

Lisätietoja

Lahden kaupunki 
Marja Mikola, ehkäisevän mielenterveys- ja päihdetyön koordinaattori, p. 044 482 6378, marja.mikola@lahti.fi

Satu Karila, osallisuuskoordinaattori, vanhusneuvoston asioiden valmistelija, p. 044 483 1801, satu.karila@lahti.fi

Inga-Maija Hyppölä, vanhusneuvoston puheenjohtaja, p. 040 707 6151, ingahyppola@gmail.com

Lahden vanhusneuvosto ja Vanhustenviikon ohjelma: https://www.lahti.fi/kaupunki-ja-paatoksenteko/osallistu-ja-vaikuta/vanhusneuvosto/

Valtakunnallinen Vanhustenviikko: https://vtkl.fi/tapahtumat/vanhustenviikko