Hyppää sisältöön

Tervetuloa luontoretkille kesäkuussa!

Ke 12.6. klo 13.30–15.30 Kasviretki Männistönrinteen paahde- ja valorinteille

Retkellä tutustumme alueen harjukasveihin ja paahdepaikkojen luonnonhoitoon. Ajan salliessa voimme kurkata myös entisen soramontun kasvillisuutta. Lähtö klo 13.30 Teemuntalolta (Kasakkamäentie 16). Retken kesto noin kaksi tuntia. Lisätietoja Ilpo Kekki 045 189 39 79, ilpok@live.com.

To 13.6. klo 17–18 Osbu-mehiläispesien avajaiset Kirsikkapuistossa

Tervetuloa Kirsikkapuistoon tutustumaan osbu-mehiläispesiin ja mehiläisten hoitoon! Paikalla mehiläishoitaja kertomassa mehiläisistä, tarjolla erilaisia hunajamaistiaisia. Toinen vastaava tapahtuma järjestetään elokuussa, jolloin yleisölle jaetaan ensimmäinen erä kesän aikana pesissä valmistetusta hunajasta. Kyseessä on osallistuvan budjetoinnin osbu 23-24 toteutettava toive ”Kaksi mehiläispesää saavutettavaan paikkaan, hunaja jaetaan asukkaille”.

Su 16.6. klo 12 alkaen Luonnonkukkien päivän retki Kärkölän Maavehmaan luonnonsuojelualueelle, Luonnonperintösäätiön kohteelle

Lähtö kimppakyydein Heinsuon koulun (ent. Hollolan yläkoulun) P-paikalta klo 12.15 ja Lahden Pikku-Vesijärven vesiurkujen viereiseltä parkkipaikalta klo 12. Oppaana ainakin yhteyshenkilö Matti Laurila 040 595 31 47. Retken järjestää Hollolan ympäristöyhdistys ja Salpausselän luonnonystävät.

Ti 18.6. klo 10–10.30 Niittyinfo Lahden kesätorilla

Niittyinfoissa saat vinkkejä, miten tehdä niitty omalle tai taloyhtiön pihalle. Voit myös esittää kysymyksiä puutarhurille ja saada henkilökohtaista neuvontaa. Infotilaisuudet ovat samansisältöisiä. Info kestää noin 20 minuuttia, jonka jälkeen voit kysyä neuvoja omaan niitytyskohteeseen. Infon pitää puutarhuri Saara Kuurne.

Ke 19.6. klo 17.30–19 Luovuutta luonnosta hetki Kahvisaaressa

Rauhoitutaan yhdessä luonnon ääressä, jonka jälkeen voi halutessaan paperille piirtää, värittää tai kirjoittaa mielen koukerot näkyviksi. Tässä ei tarvita piirustustaitoa, paperin voi täyttää vaikka mielen väreillä. Mukaan voi ottaa omat taiteiluvälineet, ohjaajalta saa myös paperia ja kyniä. Mukaan voi myös ottaa istuinalustan. Pukeutuminen sään mukaan, luontohetki vietetään ulkona. Tapaaminen Kahvisaaren päärakennuksen edessä. Ohjaajana Miia Korhonen, metsämieli- ohjaaja, Luontoturva.fi.

Ti 25.6. klo 9–12 Radiomäen pienen niityn hoitotalkoot

Tapaamispaikka Radio- ja tv-museo Mastolan sisäänkäynnin edusta (Radiomäenkatu 37). Kunnostetaan yhdessä pientä, kasvillisuudeltaan arvokasta niittyaluetta Radiomäellä. Paikalta löytyy tarvittavat työkalut. Tarjolla mehua ja pullaa. Yhteyshenkilö Sari Knuuti p. 050 387 87 35.

Esitteestä

Nämä retket ja tapahtumat löytyvät Luontoretkiä ja ympäristötapahtumia Lahden seudulla -esitteestä www.lahti.fi/luontoretkia

Retkiesite tulevalle syksylle ja talvelle ilmestyy elokuun alkupuolella. Saat sen lähikirjastostasi tai Palvelutorilta osallistumistila Kympistä.

Haluatko mukaan seuraavaan esitteeseen ja tarjota kaikille avoimia, maksuttomia retkiä tai muita ympäristötapahtumia? Ota yhteyttä ympäristöneuvontaan!

Lahden ympäristöneuvonta