Hyppää sisältöön

Tervetuloa Palvelutorille Digitaitopäivään tiistaina 9.5.2023

Palvelutorilla esitellään tiistaina 9.5.2023, millaista digitukea ja -neuvontaa on tarjolla kaikille kaupungin asukkaille. Tarjolla on tietoiskuja tietoturvasta, sähköisistä pankki- ja terveyspalveluista sekä tietoa, mitä digipalveluja kaupunki tarjoaa. Toiminnallisissa työpajoissa tarjolla on myös tukea ja neuvoa digitaitojen edistämiseen.

Lahden kaupunki haluaa auttaa asukkaitaan kehittämään digitaitojaan ja tarjoaa monipuolista digitukea ja -neuvontaa, kun yhä useammat palvelut ovat siirtyneet verkkoon. Digitukea on saatavilla kaikille kaupungin asukkaille.

Mitä digipalveluja kaupunki tarjoaa?

Lahtelaiset saavat kaupungin maksutonta digitukea ja -palveluja Lahden kaupunginkirjastossa, Wellamo-opistossa, Palvelutorilla, Lahti-Pisteessä, Monitoimikeskus Takataskussa sekä senioreiden Digikinkereillä.

Kirjastoissa voi saada opastusta kirjaston laitteiden, verkkokirjaston, sähköisten palvelujen ja internetin käyttöön. Opastusta annetaan päivittäin eikä palvelussa ole ikärajaa. Digiopastusta on tarjolla pääkirjastossa ja useimmissa lähikirjastoissa ilman ajanvarausta sekä etukäteen varattavana henkilökohtaisena opastuksena.

Wellamo-opisto tarjoaa maksutonta ja kaikille avointa digineuvontaa sekä maksullisia tietotekniikan kursseja sekä tietotekniikan yksilöopetusta.

Palvelutori ja kaupungin keskitetty asiakaspalvelupiste Lahti-Piste tarjoavat asiakaskoneet ja monitoimilaitteet digipalveluiden käyttöön. Tarjolla on avustavaa ohjausta kaupungin ja muun muassa Kelan digi- ja asiointipalvelujen käytössä kaikille sekä yleistä digiopastusta viikoittain.

Ohjaamo Lahti tarjoaa matalan kynnyksen maksuttomia palveluita ja kursseja 15–29-vuotiaille nuorille. Ohjaamossa on mahdollisuus tietokoneen käyttöön ja apua on saatavilla esimerkiksi Oma asiointi -palvelujen käyttöön, erilaisten sähköisten hakemusten tekoon, CV:n, työ- ja koulupaikkahakemusten tekoon.

Alueellinen Integraatiopalvelupiste Alipi tarjoaa maahan muuttaneille maksuttomia matalan kynnyksen ohjaus- ja neuvontapalveluita, myös sähköisen asioinnin sekä muiden digitaalisten palveluiden käytössä.

Huovilankatu 4:ssä toimii Monitoimikeskus Takatasku, joka tarjoaa matalan kynnyksen digitukea. Katutasossa on asiakaspääte, jonka käyttöön voi pyytää apua henkilöstöltä. Pulmakulma-palvelu auttaa omien laitteiden käytössä ja ongelmatilanteissa. Ajanvaraus ja 5 €/kertakorvaus.

Senioreiden Digitukiklinikka antaa henkilökohtaista tukea ja opastusta Fellmanniassa keskiviikkoisin klo 13-15.  Senioreille tarjolla on myös Digikinkerit Lahden keskustassa ja Nastolassa. Kursseilla voi lainata maksutta tablettia, ja opiskelijoiden tukena on ryhmä vertaisohjaajia. Kursseilla käydään läpi mm. älypuhelimen ja tabletin peruskäyttöä sekä asetuksia, digiturvallisuutta, tiedon hakua, pankkiasiointia ja sähköisiä maksutapoja, terveyspalveluita, matkustamista, karttasovelluksia, valokuvausta, sosiaalisen median sovelluksia sekä kehitetään taitoja selvitä erilaisista digipulmista.

Digitaitopäivä 9.5.2023 ohjelma

klo 12.30−14.30 Tietoiskut
klo 14.30−16 Opastetut esittelypisteet

Lahden Palvelutorilla, Aleksanterinkatu 18, Kauppakeskus Trion 2. kerros. 

  • Tietoa tietoturvasta, sähköisistä pankki- ja terveyspalveluista.
  • Mitä digipalveluja kaupunki tarjoaa: Lahden kaupunginkirjasto, Wellamo-opisto, Palvelutori, Lahti-Piste, Monitoimikeskus Takatasku ja senioreiden digitaitoprojekti.
  • Toiminnallisissa työpajoissa tukea ja neuvoa digitaitojen edistämiseen: Ohjaamo Lahti, Live-säätiö, Avainsäätiö ja Etelä-Suomen Klubitalot ESKOT ry.

Lisätiedot

Lahden kaupunki 
Sivistyksen palvelualue,
Lahden kaupunginkirjasto, pedagoginen informaatikko Merja Taavila p. 044 416 3233
Osallisuus ja hyvinvointipalvelut, johtava asiantuntija Pia Haverinen 050 398 7621

Lahden kirjastojen digiopastuksesta ja kursseista:  lastufinna.lahti.fi/asiakaskoulutukset-lahden-paakirjastossa/
Lisätietoja Lahden kirjastojen luennoista ja tapahtumista: lastu.finna.fi/Content/tapahtumat
wellamo-opisto.fi
Palvelutori
Lahti-Piste – Lahti
www.ohjaamolahti.fi
alipi.fi ja app.alipi.fi/infos
www.takatasku.net
Lisätietoja digitaitoprojektista ja digitukiklinikasta ja linkkisivut

Lahti.fi > Digiosaaminen kansalaistaitona