Hyppää sisältöön

Tervetuloa pohjoisen Lahden asukasiltaan 23.5. Ahtialan koululle

Tule kuulemaan ajankohtaisista kaupunkisuunnittelun hankkeista pohjoisen Lahden alueella torstaina 23. toukokuuta klo 16.30–19. Ahtialan koululla on mukana ja tavattavissa myös kaupunginjohtaja Niko Kyynäräinen. Tilaisuuden järjestävät yhteistyössä Lahden kaupunkisuunnittelu ja pohjoisen alueen kumppanuuspöytä.
Havainnekuva Myllypohjasta
Havainnekuva Myllypohjan alueen monitoimitalosta

Ilta alkaa kaupunginjohtajan kuulumisilla. Kaupunginjohtaja Niko Kyynäräinen on lähtenyt kumppanuuspöytien kanssa kiertueelle eri puolille Lahtea. Kumppanuuspöydät haastattelevat kaupunginjohtajaa lahtelaisilta kerättyjen ennakkokysymysten pohjalta. Tule tapaamaan kaupunginjohtajaa kumppanuuspöydän pisteelle. Kuulemme myös kumppanuuspöydän toiminnasta ja mitä kuuluu osallistuvan budjetoinnin kohteille.

Kaupunkisuunnittelun esittelyssä on Vesijärven kainalossa sijaitseva Niemenranta.  Niemen kaupunkikuva muuttuu voimakkaasti tulevina vuosikymmeninä. Vapautuminen teollisuudelta mahdollistaa uuden ranta-asuinalueen keskustan läheisyyteen. Niemi on kokonaisuutena Lahden elinvoiman kannalta kiinnostava ja monipuolinen alue, joka kokoaa yhteen asumista, opiskelua, yritystoimintaa ja virkistystä.

Myllypohjan monitoimitalon kaava on edennyt ehdotusvaiheeseen. Asemakaavalla ja asemakaavan muutoksella mahdollistetaan uuden monitoimitalon, koulun, päiväkodin ja kirjaston sekä mahdollisen palveluasumisen rakentaminen alueelle. Lisäksi alueelle voidaan toteuttaa lähiliikuntapaikkoja ja uusi urheilukenttä. Koulun vanha osa sekä opettajien asuinrakennuksista itäisin on esitetty suojeltavaksi kaavaehdotuksessa.

Saame katsauksen myös millaisia pitkän aikavälin maankäytön suunnitelmia esitetään pohjoisen Lahden alueelle. Päivittyvästä yleiskaavasta kuullaan poiminnat pohjoisen Lahden näkökulmasta.

Rakentamislaki muuttuu vuoden vaihteessa. Kuulemme, mitä uudistuva rakentamislaki tarkoittaa rakentajan näkökulmasta.

Esittelypisteessä voit jättää terveisesi ja antaa palautetta leikkialueista. Leikkialueiden palveluverkkoa tarkastellaan. Vähäisellä käytölllä olevia mahdollisesti karsitaan, toisia puolestaan kehitetään. Kerro meille, mitä suunnittelijoiden on hyvä tietää pohjoisen Lahden leikkialueiden kunnosta ja käyttöasteesta.
Leikkialueet kartalla

Tilaisuus alkaa kahvitarjoilulla klo 16.30. Ohjelma alkaa klo 17.

Nähdään asukasillassa!

Ahtialan alakoulun puolella vietetään samana päivänä kevätjuhlaa. Tulethan asukasiltaan yläkoulun pääovesta. Sisäänkäynti on merkitty tervetuloa asukasiltaan -kyltillä. Ahtialan koulun osoite on Purorinteenkatu 4.

Lisätietoja tilaisuudesta

vuorovaikutussuunnittelija ilona.reiniharju@lahti.fi, p. 050 5594005