Hyppää sisältöön

Triathlonin puolimatkan MM-kilpailut aiheuttaa poikkeavia järjestelyjä katualueilla, bussilinjoilla sekä vesiliikenteessä sataman alueella

Ironmanin MM-kisat aiheuttaa poikkeavia liikennejärjestelyjä kaduilla, joukkoliikenteen linjoilla sekä Vesijärven sataman vesiliikenteessä.
Urheilijat kilpailevat uintiosuudessa vuoden 2022 Ironman 70.3 kisassa.
Urheilijat kilpailevat uintiosuudessa vuoden 2022 Ironman 70.3 kisassa.

Triathlontapahtuma VinFast IRONMAN 70.3 World Championship järjestetään Lahdessa 26.–27.8. Tapahtumakeskuksena toimii Lahden Urheilu- ja messukeskus ja Lahden satama, mutta pyöräilyreitti kulkee myös Hollolan ja Kärkölän alueella.

Triathlonkilpailuihin paikan on lunastanut yli 6200 kilpailijaa 115 eri maasta. Naiset kilpailevat lauantaina 26.8. ja miehet sunnuntaina 27.8.

Kilpailut käydään liikenteeltä suljetuilla reiteillä. Kilpailut käynnistyvät molempina aamuina klo 7.30 ja kilpailijoita on reiteillä aikavälillä 7.30–18.30. Tämä vaikuttaa alueen asukkaiden liikkumiseen. Reitillä on valvottuja ylityskohtia ja käytössä saattoautot, joita voidaan hyödyntää liikkumistarpeen mukaan. Hälytysajoneuvoilla on pääsy reitille normaalisti.

MM-kilpailut aiheuttavat muutoksia myös vesiliikenteeseen. Vesikulkuneuvolla liikkumista rajoitetaan molempina kilpailupäivinä Vesijärven sataman alueella klo 7.00–11.20.

Lisäksi MM-kisat ai­heut­ta­vat poik­keuk­sia useil­le joukkoliikenteen lin­joil­le vii­kon­lop­pu­na 25.–27.8. Tapahtuma voi aiheuttaa myöhästymisiä myös muiden linjojen bussivuoroille liikennejärjestelyjen ja tavallista runsaamman matkustajamäärän vuoksi, joten matkaan tulee varata riittävästi aikaa.

Tiedot tapahtumasta ja poikkeusjärjestelyistä on koottu sivuille Lahti.fi/ironman.

Infokartta alueen asukkaille (verkossa)