Hyppää sisältöön

Tule ideoimaan Kerinkallionpuiston leikkialueen kunnostusta työpajaan 7.12.2022

Tervetuloa mukaan työpajaan keskiviikkona 7.12. klo 17:30–19. Paikkana toimii Saarnikatu 5, 15520 Lahti kerhohuone, sisäänkäynti kerhohuoneeseen on A-rapun vieressä. Tilaisuuteen ei tarvitse ilmoittautua.

Illan aluksi suunnitteluhortonomi Anniina Saimakoski kertoo lyhyesti, mitä Saksalan alueen leikkialueiden suhteen on päätetty ja missä aikataulussa edetään. Työpajassa keräämme toiveitanne Kerinkallionpuiston leikkialueen kunnostuksen suhteen. Millaisia toimintoja puistoon toivotaan? Mitkä ikäryhmät pitäisi erityisesti huomioida suunnittelussa? Mitä kehityskohteita puistossa nyt on? Palautetta ja kehityskohteita voi antaa myös ennakkoon sähköpostitse tai puhelimitse.

Taustalla leikkialueiden palveluverkon tehostaminen

Leikkialueiden palveluverkkotarkastelun ja sen toimenpidesuunnitelman mukaisesti Saksalan leikkialueista Kerinkallion leikkialue ja Saksalan leikkialue 2 poistetaan käytöstä. Vastaavasti Kerinkallionpuiston leikkialue kunnostetaan ja sen toimintoja parannetaan.

– Kahden käytöstä poistettavan leikkialueen välineet ovat käyttöikänsä päässä ja Kerinkallionpuistossa on tilaa monipuolisemmalle puuhailulle, joka on lähtökohtana kunnostukselle, kertoo suunnitteluhortonomi Anniina Saimakoski.

Kerinkallionpuiston leikkialueen kunnostus ja pienempien leikkialueiden käytöstä poistaminen on osa vuonna 2018 Teknisen ja ympäristölautakunnan hyväksymää Leikkialueiden palveluverkkotarkastelua ja sen toimenpidesuunnitelmaa. Sen mukaisesti vuosittain kunnostetaan 2–3 leikkaluetta. Kehittämisen suuntana on asuinalueittain yhden isomman leikkialueen kehittäminen ja monipuolistaminen sekä vähemmällä käytöllä olevien karsiminen. Leikkialueen poistaminen tarkoittaa alueen rakentamista hoidetuksi viheralueeksi.

Leikkialueiden palveluverkkotarkastelu 2018-2027

Lisätietoja