Hyppää sisältöön

Tule keskustelemaan rottien torjunnasta asukastilaisuuteen tiistaina 28.5. klo 16–18

Tervetuloa kuulemaan ja kyselemään ajankohtaisesta rottatilanteesta Lampipuiston leikkialueelle Kiveriöön. Tilaisuus on suunnattu kaikille Lahden asukkaille.

Kaupungin asiantuntijat ja tuholaistorjuntaan erikoistuneet yritykset kertovat tapahtumassa kaupungin rottatilanteesta ja rottien torjunnasta. Illan aikana saat tietoa haittaeläinten ja vieraslajien torjunnasta sekä vinkkejä muun muassa jätehuoltoon, kompostointiin ja lintujen talviruokintaan liittyen.

Lampipuiston leikkialue sijaitsee osoitteessa Metsäpellontie 36.

Mukana tapahtumassa:

Lahden kaupunkitekniikka, kunnossapitohortonomi Seija Nurkkala:

Kaupungin rakennettujen yleisten alueiden kunnossapito ja haittaeläintorjuntojen järjestäminen rakennetuilla viheralueilla. Kerromme myös vuoden mittaisesta juuri päättyneestä rottien viemäritorjuntaprojektista yleisillä rakennetuilla alueilla. Yhteistyökumppanina on ollut Anticimex Oy.

Lahden ympäristöpalvelut, ympäristönsuojelutarkastaja Virve Kärkkäinen:

Jätehuollon ja kompostoinnin asianmukaisuus sekä jätehuoltomääräysten ja jätelain valvonta.

Lahden ympäristöterveys, terveydensuojeluinsinööri Sami Niemelä:

Haittaeläimet asunnoissa ja niiden ympäristössä sekä viranomaisohjeistukset ja neuvonta.

Lahden ympäristöneuvonta, kestävän kehityksen ohjaaja Sari Knuuti:

Ympäristöneuvontaa, maksuttomasti lainattavien tavaroiden esittelyä sekä tietoa vieraslajeista ja niiden torjunnasta. Ohjeita hyvään lintujen talviruokintaan.

Salpakierto Oy, ympäristökouluttaja Johanna Ulmanen:

Salpakierto Oy:n kierrätyskoutsi on paikalla kertomassa lajittelusta ja jätehuollon muista ajankohtaisista asioita. Tapahtumassa saat neuvoja kaikenlaisissa jätepulmissa, olipa kyse sitten biojätteiden lajittelusta tai jätehuollon järjestämisestä. Kierrätysvalmennuksella halutaan motivoida asukkaita kestävään kuluttamiseen, jätteen määrän vähentämiseen ja tehokkaaseen jätteiden lajitteluun niiden syntypaikalla.

Lisäksi tietoa ja palveluja turvalliseen tuholaistorjuntaan esittelevät seuraavat yritykset:

  • Rentokil Tuholaistorjunta, tarkastaja Kare Seppälä
  • Anticimex Oy

Tervetuloa!

Näin torjut rottia omalla pihalla

  1. Pidä pihan ympäristö siistinä. Rotat eivät viihdy avoimessa maastossa.
  2. Tarkasta pihan jäteastioiden ja kompostorin kunto säännöllisesti. Rotta voi jyrsiä reiän biojäteastiaan tai kompostoriin siten, että sitä on vaikea huomata.
  3. Rotille kelpaa ravinnoksi niin siemenet, omenat kuin ruuan tähteet. Älä pidä rotille helppoa ravintoa tarjolla pihaympäristössä.
  4. Toteuta lintujen talviruokinta huolellisesti. Älä ruoki lintuja maasta. Pidä ruokintapaikan ympäristö siistinä.
  5. Jos havaitset rottia säännöllisesti pihaympäristössä, torjunta kannattaa aloittaa viipymättä. Rottia voi torjua itse loukuilla, mutta haastavissa tilanteissa tuholaistorjuntayritykset ovat paras vaihtoehto. Kiinteistön omistaja vastaa kiinteistöllä tapahtuvan tuholaistorjunnan kustannuksista.
Lue lisää haittaeläimistä

Lisätietoja