Hyppää sisältöön

Tule lauantaina Ympäristökylään!

Tulevana lauantaina 24.9. klo 11–14 Lahden torilla vietetään jo 11. kertaa Lahden Ympäristökylää. Ympäristökylä on tapahtuma, jossa ympäristöasioista kiinnostuneet ihmiset kohtaavat ja saavat uutta tietoa ajankohtaisista ympäristöasioista.

Mielenkiintoisia toimijoita

Tämän vuoden kylässä Salpakierto Oy antaa kierrätysvalmennusta ja Koulutuskeskus Salpauksen matkailuala esittelee vastuullista matkailua ja tekee Salpausselkä Geopark-aiheisen kyselyn.

Luontokoulu Kaislan pisteellä pääset kokeilemaan fyysistä runogeneraattoria ja Lahden perheluontokerho järjestää perheen pienimmillekin sopivan omatoimiretken Kirkkopuistoon.

Salpausselän luonnonystävien pisteellä on luvassa palopuheita ja keskustelua luonnonsuojelusta ja Käsityökeskus Kankurin ilo on kylässä kertomassa miten käytöstä poistettuja tekstiilejä voi hyödyntää uudelleen erilaisiin käyttötuotteisiin, kuten esimerkiksi mattoihin.

Lähes kymmenen palkittavaa

Vuoden 2022 Ympäristöpalkinnon saa LC Lahti Ankkurit työstään vieraslajien poistamiseksi. LC Lahti Ankkurit kertoo monipuolisesta toiminnastaan omalla pisteellä kylässä.

Kunniamaininnat menevät Päijät-Hämeen lintutieteelliselle yhdistykselle luontoharrastuksen edistämisestä sekä Jenni Räisäselle vapaaehtoisesta ja pitkäjänteisestä työstä luonnonvaraisten lintujen auttamiseksi. Päijät-Hämeen lintutieteellisen yhdistyksen teltalla voit tutustua lintuharrastukseen ja valokuvanäyttelyn muodossa lintujen auttamiseksi tehtävään vapaaehtoistyöhön.

Vuoden yleisökilpailuna olleen runokilpailun palkinnot jaetaan myös Ympäristökylässä. Parhaina palkitaan Helena Moisio ja Jouko Kivi, ja kunniamaininnan saavat Malla Tanhula, Sari Lindroos, Anneli Seppälä ja Kirsi Hovila. Tule kuuntelemaan voittoisat runot itse runoilijoiden lausumina.

Luontorunoja, postikortteja ja hyvää ruokaa

Lahden ympäristöneuvonnan pisteellä pääset tutustumaan kaikkiin tämän vuoden runokilpailuun osallistuneisiin runoihin ja saat keväisen julistekilpailun voittajatöistä painettuja upeita postikortteja mukaasi. Kasvisravintola Lipterin Oy pystyttää torille myyntipisteen, jossa voit nauttia kasvisaterian kestoasioista.

Tapahtumassa on luvassa mukavaa tekemistä, katseltavaa ja opittavaa. Kylän lavaohjelmassa on perinteisten puheiden, palkitsemisten ja toimijaesittelyiden lisäksi kevyempää ohjelmaa koko perheelle. Ympäristökylän juontaa monesta yleisötapahtumasta tuttu aktiivinen lahtelainen Hanna Kopra ja musiikista vastaa Karisto Brothers Duo.

Lisätietoa ja tarkempi ohjelma Lahden Ympäristökylän Facebook -tapahtumasta.

Ympäristökylän Facebook -tapahtumaan