Hyppää sisältöön

Tulevaisuusfestarit 21.11. kaupungintalolla – kokeile ideoita tekoälyn avulla ja vaikuta keskustan tulevaisuuteen! 

Tervetuloa keskustavision Tulevaisuusfestareille! Kaikille avoimessa tapahtumassa jatkojalostetaan lahtelaisilta saatuja ideoita ja kokeillaan niitä katukuvassa tekoälytyökalun avulla. Nyt on vielä mahdollisuus vaikuttaa, miltä Lahden keskusta voisi näyttää tulevaisuudessa.

Millaiseksi keskustavisio alkaa muodostua? Miltä lahtelaisten ideat näyttävät tekoälyn visualisoimina? Tule näkemään ja kokemaan ideat sekä vaikuttamaan suunnittelun jatkoon. Tulevaisuusfestarit järjestetään uudistetun kaupungintalon sisäpihalla tiistaina 21.11. klo 17.30–19.30 osoitteessa Harjukatu 31.

Syksyn aikana tärkeiksi keskustan kehittämisteemoiksi on tunnistettu muun muassa keskustan vehreys ja viihtyisyys, Lahti tapahtumakaupunkina, opiskelijoiden keskusta ja torin tulevaisuus.

Tulevaisuusfestareiden työpajassa teemojen kehittämisessä otetaan askel kohti käytäntöä. Millaisia haasteita ja mahdollisuuksia keskustavisioon liittyy? Miten yhdessä mietittyjä ideoita voidaan toteuttaa? Miltä Lahden katukuva voisi näyttää?

Tulevaisuusfestarien tavoitteena on tehdä yhdessä valintoja, joiden kautta Lahden uudesta keskustavisiosta tulee muistettava, erottuva ja ennen kaikkea lahtelainen. Keskustavisio valmistuu helmikuussa 2024.

Tulevaisuusfestareille osallistuminen ei vaadi ennakkoilmoittautumista, ja tapahtumassa voi poiketa käymään itselle sopivaksi hetkeksi. Myös lapset pääsevät osallistumaan omalla toimintapisteellä.

Tapahtuman ohjaavat keskustavisiota suunnittelevan Uusi Kaupunki -kollektiivin asiantuntijat, Lahden kaupungin asiantuntijat ja LUT-yliopiston opiskelijat.

Osallistu keskustavisiotyöhön verkkoäänestyksessä

Keskustavisiotyöhön voi osallistua myös verkkoäänestyksessä. Oman äänen voi antaa parhaille keskustan kehittämisideoille. Eniten kannatusta saaneet ideat otetaan mukaan, kun keskustavisiota kehitetään eteenpäin.

Verkkokysely ja lisätietoa Tulevaisuusfestareista

Kuva: Ilari Lehtinen, Flowers of Life: Lämpöinen polku, 2021

Lisätietoja