Hyppää sisältöön

Tulevat kuntoportaat helpottavat kulkua Nastolan kirkonkylällä

Nastolan kirkonkylän koulun lähettyville suunnitellaan kuntoportaita. Ympärivuotiseen käyttöön tulevat metallirakenteiset portaat helpottavat erityisesti koululaisten matkaa Venetien ja Kukkastien välisessä jyrkässä mäessä. Portaat on tavoitteena rakentaa vuonna 2024. Ne koostuvat loivemmasta ja jyrkemmästä osuudesta, joiden yhteispituus on 42 metriä.

Aiemmin valtuustoaloitteena esitettyjen kuntoportaiden suunnitelmia esiteltiin asukastilaisuudessa torstaina 15.6. Nastolan Kirkonkylän koululla. Asukkaat tarjosivat suunnittelijoille hyödyllistä paikallistietoa esimerkiksi portaiden talvikäyttöön liittyen. Portaiden alapäässä on huomioitava risteävä liikenne hiihtäjien ja muiden ulkoilijoiden kanssa. Lisäksi jyrkkään mäkeen rakennettaessa on huomioitava kasautuvan lumen ja sulamisvesien vaikutukset rakenteisiin ja portaiden käyttäjille. Suunnittelussa on huomioitava myös kuntoilijoiden pysäköintitarpeet.

Asukastilaisuudessa esiteltiin havainnekuvien avulla ympäristöön sopivaa kokonaisuutta. Portaiden valaistus sijoitetaan huomaamattomasti kaiteisiin. Lisäksi ympäristössä tarvitsee tehdä vain vähäisiä maisemanmuokkaustöitä. Portaiden ala- ja yläpäähän on tulossa roska-astiat ja penkkejä levähtämistä varten.

Nastolan kirkonkylän kuntoportaiden verkkosivu

Lisätietoja