Hyppää sisältöön

Tutustu Salpausselkä Geoparkin tarinoihin ja maisemiin

Musiikkia, luonnossa liikkumista ja ainutlaatuisia maastoja – Salpausselkä UNESCO Global Geoparkin kohteita Päijät-Hämeessä voi kokea monella tavalla, kun Geopark-viikkoa vietetään peräti kolmen viikon ajan 20.5–9.6.2024.

Geopark-teemaiset tapahtumat levittäytyvät pian eri puolille kansainvälisesti arvokasta Salpausselän Geopark-aluetta.

Geopark-viikkojen tapahtumakalenteri tapahtumatietoineen löytyy Salpausselkä Geoparkin verkkosivuilta. Tapahtumaviestintää voi seurata myös Facebookissa.

Tapahtumien järjestäjinä on kuntia sekä Salpausselkä Geopark -oppaita ja -kumppaniyrityksiä. Osa tapahtumista on kaikille avoimia ja maksuttomia, osaan on rajoitettu osallistujamäärä, ennakkoilmoittautuminen ja/tai osallistumismaksu.

Alueen geologia ja kulttuurihistoria on ainutlaatuinen

Eurooppalaiset Unescon Geopark-alueet viettävät joka vuosi touko-kesäkuun vaihteessa Geopark-viikkoja, niin myös kuuden kunnan yhteinen Salpausselkä UNESCO Global Geopark. Viikkojen tapahtumat yhdistävät alueen ainutlaatuisen geologian ja kulttuurihistorian.

Koulutuskeskus Salpauksen ja Salpausselkä Geopark -henkilöstön järjestämien koulutusten myötä viime vuosina on auditoitu  Salpausselkä Geopark -oppaita, joilla on tietoa ja tarinoita alueesta ja sen kohteista. Geopark-viikoilla on tarjolla yhdeksän Geopark-oppaiden vetämää kierrosta.

Salpausselkä Geopark hyväksyttiin YK:n kasvatus-, tiede- ja kulttuurijärjestö Unescon maailmanlaajuiseen geologisesti arvokkaiden alueiden verkostoon eli UNESCO Global Geopark -kohteeksi vuonna 2022.

Katso teemaviikkojen ohjelma (VisitLahti.fi)