Hyppää sisältöön

Tutustu Wellamo-opiston lukuvuoden 2023-2024 opetusohjelmaan

Wellamo-opiston lukuvuoden 2023 - 2024 kurssitarjontaan voi tutustua verkossa jo kesällä. Opetusohjelma on julkaistu opiston verkkosivuilla digilehtenä osoitteessa wellamo-opisto.fi. Ilmoittautuminen alkaa tiistaina 8. elokuuta.
Wellamo-opisto musiikkiharrastus

Kurssitarjonnassa tuttua ja uutta sekä yllättäviä lajikomboja

Wellamo-opiston ensi syksyn opetusohjelmasta löytyvät aina suositut ja tutut liikunta-, tanssi-, musiikki-, käsityö-, kieli- ja kuvataidekurssit. Perhekurssit tarjoavat mahdollisuuden harrastaa yhdessä lapsen kanssa, vaikkapa kokki-, lautapeli- ja rakentelukursseilla.  Aloittelijoille ja uuden taidon oppimiseen on tarjolla Osaispa kursseja esimerkiksi Osaispa laulaa iskelmää ja poppia tai Osaispa valokuvata omaa koiraa.

– Meillä on myös aivan uudenlaisia ja yllätyksellisiä lajikomboja: Oopperaa ja kokkausta, Kokataan saksaksi, Maalausta ja joogaa. Lahden visuaalisten taiteiden museo Malvassa kohdataan taiteen äärellä muun muassa keskustellen, neuloen ja kuoromusiikkia kuunnellen, kertoo Wellamo-opiston rehtori Eeva-Liisa Kauppila.

Uutuuksista Kauppila mainitsee myös kurssit Pellolta pöytään, Shuffle-tanssi, paljasjalkakengät, perhonsidonta, tekoäly, Catwalk ja mallikuvaus, sorsan tekopesän rakennus ja erilaiset pelikurssit.

Wellamo-opisto tarjoaa myös maksutonta ja kaikille avointa digineuvontaa kuntien kirjastoissa sekä maksullisia tietotekniikan kursseja sekä tietotekniikan yksilöopetusta.

Kauppilan mukaan opiston opetus on joustavaa ja osa kursseista on hybridikursseja, joissa osallistuja voi halutessaan oppia kotona tai tulla paikan päälle. Hybridi-kursseina valittavana on esimerkiksi Latinan alkeiskurssi, Everyday English ja sukututkijan digitaaliset tietolähteet.

Hyvinvointi korostuu kurssitarjonnassa

– Hyvinvointia korostavia kursseja on valittavana aiempaakin monipuolisemmin, Kauppila jatkaa.
– Esimerkiksi Terveys tavaksi -kurssia tarjoamme ihmisille, jotka haluavat kohentaa omaa terveyttään mutta kokevat muutokset hankalaksi toteuttaa.
– Kursseilla haluamme auttaa löytämään se itselle mieluisin ja sopivin tapa, haluamme tutustuttaa ja opastaa eri lajeihin. Tuttujen lajien lisäksi tarjolla on muun muassa lumikenkäilyä, luontotanssia, metsäjoogaa, luontotaidetta tai vaikka vietä yö ulkona-kursseja, Kauppila jatkaa innostuneena.

Ilmoittautuminen alkaa 8.8. – Löydä tarjonnasta oma timanttisi

Painettu opetusohjelma on haettavissa elokuun alusta Wellamo-opiston toimiston lisäksi toimialueen kirjastoista, Lahti-pisteestä, Kauppakeskus Triosta ja Karismasta, Holman Prismasta sekä Suomalaisesta kirjakaupasta.
– Usealla jakelupisteellä haluamme varmistaa, että painettua ohjelmaa kaipaavat voivat sellaisen hakea, Kauppila vielä toteaa.

Wellamo-opisto on Lahden kaupungin ylläpitämä seudullinen kansalaisopisto Päijät-Hämeessä. Toimintaa on Lahdessa, Asikkalassa, Hollolassa, Kärkölässä, Myrskylässä, Orimattilassa ja Padasjoella.

Lisätiedot

Lahden kaupunki, Sivistyksen palvelualue,
Wellamo-opisto, rehtori Eeva-Liisa Kauppila, 044 416 4105
wellamo-opisto.fi