Hyppää sisältöön

Työn patsaan anastetusta reliefistä pyydetään havaintoja

Lahden kaupungintalon puistossa sijaitsevan Työn patsaan jalustasta on anastettu reliefi. Lahden kaupunki on tehnyt asiasta rikosilmoituksen. Asiaan liittyvistä havainnoista pyydetään ilmoittamaan poliisin vihjesähköpostiin.

Lahden kaupungin taidekokoelmaan kuuluvan Työn patsaan kokonaisuudesta on anastettu reliefi. Kuvanveistäjä Yrjö Liipolan Työn patsas sijaitsee Lahden kaupungintalon puistossa, jonne se pystytettiin vuonna 1947.

Veistoksen lahjoitti kaupungille Askon tehtaan perustaja Aukusti Asko-Avonius. Vuonna 1946 valmistunut veistos kuvaa puunkaatajaa, joka pyyhkii hikeä otsaltaan ja symboloi Lahtea puunjalostus- sekä puuseppien kaupunkina. Jalustan sivustoilla on kolme reliefiä.

Anastettu reliefi sijaitsi jalustan takasivulla, jolloin se oli nähtävissä Vesijärvenkadulta katsottaessa. Reliefi kuvaa Askon huonekalutehdasta. Reliefin molemmilla reunoilla esiintyy lisäksi kuusipuut dekoratiivisena elementtinä. Reliefin leveys on 100 cm, korkeus 20 cm ja syvyys 1cm. Materiaalina on pronssi.

Lahden kaupunki on tehnyt asiasta rikosilmoituksen. Mahdollisia havaintoja tai asiaan liittyviä lisätietoja pyydetään ilmoittamaan Hämeen poliisilaitoksen vihjesähköpostiin, vihjeet.hame@poliisi.fi. Vihjeen yhteydessä pyydetään mainitsemaan rikosilmoitusnumero 5590/R/18470/22.

Lisätiedot

Lahden kaupunki
Lahden museot
Liisa Mäkitalo, amanuenssi
044 482 6119
liisa.makitalo@lahti.fi

Kuvat Työn patsas ja Työn patsaan kadonnut reliefi

Kuvaaja Tiina Rekola, Lahden museot

Aihealueet