Hyppää sisältöön

Työtaistelut vaikuttavat kaupungin toimintoihin torstaina

Työtaistelulla on merkittäviä vaikutuksia julkiseen liikenteeseen. Saksalan uimahalli on kokonaan suljettu.
Sähköbussi liikenteessä

JHL:n ja AKT:n vuorokauden mittaiset poliittiset työtaistelut vaikuttavat Lahden kaupungin toimintoihin torstaina 14. joulukuuta. JHL:n jäsenien ammattiryhmiä työskentelee Lahden liikuntapalveluissa, kaupunginteatterissa, konsernihallinnossa, Tilakeskuksessa ja kaupunkiympäristön palvelualueella. AKT:n ammattiryhmiä työskentelee esimerkiksi Lahden seudun liikenteessä.

Saksalan uimahalli on suljettu koko torstain, muut uimahallit ovat normaalisti avoinna.

Mäkikatsomon ovet toimivat sähkölukituksin, joten varatut vuorot voidaan toteuttaa normaalisti. Suurhalli on suljettu torstaina ja sen palvelunumero ei ole käytössä. Suurmäki on suljettu muuten, mutta Karpalossa varatut vuorot voidaan toteuttaa. Juoksusuora toimii sähkölukituksin ja varatut vuorot voidaan toteuttaa.

Latuja ei ajeta työtaistelupäivänä.

Kisapuiston tekonurmi ja stadion on suljettu eikä tekojäärataa huolleta. Mukkulan palloiluhalli on suljettuna eikä tekonurmikenttää ja luistelualuetta aurata. Nastolan urheilukeskus on suljettu. Radiomäen luistelukenttää ei aurata ja pukuhuoneet ovat suljettuina. Valaistus on kuitenkin päällä kaikilla kolmella luistelukentällä.

Kamppailuareenalla ja Mustankallion väestösuojalla vuorot toteutuvat normaalisti. Koulujen saleissa varaukset toteutuvat normaalisti lukuun ottamatta Alasenjärven koulun Kunnaksen toimipistettä.

Vaikutuksia julkiseen liikenteeseen

AKT:n työtaistelu vaikuttaa merkittävästi Lahden seudun liikenteen liikennöintiin torstaina. Jos mahdollista, kannattaa torstaina varautua käyttämään muita kulkumuotoja.

Seuraa päivittyvää tiedotetta LSL:n verkkosivuilta. Lisätietoja työtaistelusta ja ajettavista vuoroista julkaistaan tiedotteessa. Perutut ja ajettavat vuorot päivitetään myös LSL:n reittioppaaseen, kun ne ovat tiedossa.

Perusopetuksesta lähtee Wilma-viesti huoltajille ja samalla toive mahdollisuuksien mukaan kuljettaa lapset kouluun, mistä voi hakea jälkikäteiskorvauksen. Kouluruokailu toteutuu normaalisti.

Kaupunginorkesterilla on torstaina kaksi konserttia, joten toivotaan, että työtaistelutilanteesta huolimatta konserttivieraat pääsevät konserttiin.

Kirjaston aineistokuljetukset seisahtuvat ja esimerkiksi lehtien ja varausten saapumisessa voi olla viivettä.

Jotkin kaupungin kohteista, esimerkiksi kouluista, päiväkodeista, museoista ja toimistotiloista voivat jäädä torstaina siivoamatta. Kaupungin sisäiset kuljetukset voivat jäädä kuljettamatta.

Vaikutuksia jätteenkuljetuksiin

Työtaistelu vaikuttaa toteutuessaan Salpakierto Oy:n jätteenkuljetuksiin. Jäteastioiden tyhjennyksissä saattaa olla viiveitä. Kaikki viikolle 50 suunnitellut tyhjennykset pyritään kuitenkin hoitamaan kuluvan viikon aikana. Seuraa tiedotusta Salpakierron sivuilla.

Lahden kaupunki pahoittelee työtaistelujärjestelyistä mahdollisesti aiheutuvaa haittaa.

Lisätiedot:

Tarja Jantunen, toimitusjohtaja
tarja.jantunen@phpalvelut.fi
p. 050 559 7952

Aleksi Nyström, liikuntajohtaja
aleksi.nystrom@lahti.fi
p. 044 483 1794

Tiina Granqvist, sivistysjohtaja
tiina.granqvist@lahti.fi
p. 050 383 6574

 

Tiedotetta päivitetty Salpakierron osalta 13.12. klo 16:27