Hyppää sisältöön

Urheilun monilajitapahtuma SM-viikko Lahteen elokuussa

Lahdessa järjestetään peräti 24 urheilulajin SM-kilpailut elokuun ensimmäisellä viikolla 3.–6.8. Luvassa on myös lajikokeiluja yleisölle. Kaikkiin kilpailutapahtumiin on vapaa pääsy.

Lahden SM-viikolla kisataan mestaruuksista seuraavissa lajeissa: avovesiuinti, beach taekwondo, coastal-soutu, frisbeegolf, jousiammunta, judo, kahvakuulaurheilu, kriketti, lacrosse, lippupallo, maratonmelonta, mölkky, otevoimailu, petanque, puuvenesoutu, pyöräsuunnistus, rantavesipallo, rullaluistelu, salibandy, speedgolf, tankotanssi, ultimate, Vahvin SM ja x-trial.

SM-viikkotapahtuma tuo Lahteen yli 3 000 urheilijaa, valmentajaa ja huoltajaa.

SM-viikko kuuluu Olympiakomitean palvelutarjontaan, ja tapahtuman operatiivisesta järjestämisestä vastaa KOKO Tapahtuma osuuskunta yhdessä lajiliittojen, Ylen ja Lahden kaupungin eri toimijoiden kanssa. Lisäksi SM-kisojen järjestämisessä ovat vahvasti mukana paikalliset urheiluseurat.

Lahdessa on mahdollisuus harrastaa lähes kaikkia SM-viikon lajeja

SM-viikon perusajatus on esitellä suomalaisen urheilun monimuotoisuutta ja tuoda myös vähemmän tunnettuja lajeja suuren yleisön tietoisuuteen. Tapahtumia järjestetään ympäri kaupunkia.

–Lahdessa on erinomaiset suorituspaikat SM-viikon lajeille jo valmiina, ja etäisyydet kisapaikkojen välillä ovat melko lyhyet. Lahdesta löytyy lähes kaikille SM-viikolla mukana oleville lajeille myös harrastusmahdollisuus, kertoo SM-viikon päätuottaja Päivi Harri.

Luvassa lajikokeiluja yleisölle

SM-viikko tuo kilpailuja pois perinteisistä urheilupaikoista sinne, missä ihmiset muutenkin liikkuvat. Niinpä yksi elokuisen tapahtumamme keskuspaikoista onkin Lahden satama.

Ennakkotapahtuma on kuukausimarkkinoilla keskiviikkona 2.8., jolloin yleisö pääsee tutustumaan osaan SM-viikon lajeista ja samalla paikallisiin seuratoimijoihin. Lajikokeiluja järjestetään myös kisaviikolla.

Yle välittää TV2:ssa ja Areenassa sekä suorana että koosteina useita kymmeniä tunteja Lahden SM-viikon tapahtumia.

Siirry SM-viikon tapahtumasivulle