Hyppää sisältöön

Urheilutapahtumat Lahden medianäkyvyyden kärjessä

Lahden vuoden 2023 mediaosumissa nousi esiin kesäkauden urheilutapahtumien tuoma näkyvyys niin kotimaassa kuin kansainvälisestikin.  Yhteensä 151 eri mediaa julkaisi artikkeleita Lahden kaupunkiin liittyen viime vuoden aikana.

Vuonna 2023 uutisointi Lahdesta oli monipuolista ja vilkasta, erityisesti kesäkuukausina mediaosumia tuli runsaasti. Lahdessa kesän aikana järjestetyt suuret urheilutapahtumat herättivät huomiota niin kotimaassa kuin kansainvälisestikin ja toimivat medianäkyvyyden ajureina vuonna 2023. Heinä- ja elokuun mediaseurannassa korostuikin tapahtumien tuoma näkyvyyspiikki koko vuotta tarkasteltaessa.

Kesällä uutisoinnin kärjessä olivat Kalevan kisat ja Ironman 70.3 Lahti -kilpailut. Elokuussa huomio kiinnittyi maailmanmestaruustasolla kilpailtuun Ironman 70.3 MM -kilpailuun, joka toi Lahteen myös kansainvälistä huomiota. Loppuvuodesta Visuaalisten taiteiden museo Malvan valitseminen Vuoden kulttuuriteoksi sai paljon mediahuomiota.

Vuoden 2023 aikana Lahdesta kirjoitettiin 2 485 uutista, mikä on lähes tuhat osumaa enemmän kuin vuonna 2022 ja joiden yhteenlaskettu potentiaalinen tavoittavuus kohosi 2,9 miljardiin näyttökertaan.

X:ssä Kalevan kisat ja molemmat Ironman-kilpailut nousivat suosituiksi aiheiksi ja näkyivät kesän mediaosumissa. X:ssä julkaisuja vuonna 2023 oli kaikkiaan 10 407 kappaletta ja niiden yhteenlaskettu potentiaalinen tavoittavuus nousi 29 miljoonaan.

Kansainvälinen media

Lahden kaupunkiin liittyviä kansainvälisen median uutisia julkaistiin viime vuonna yhteensä 1587 kappaletta 64 maassa. Julkaistujen artikkelien potentiaalinen tavoittavuus oli reilu 3,9 miljardia näyttökertaa. Määrä nousi edellisvuoteen verrattuna lähes 600 artikkelilla. Kansainvälisesti Lahden mainetta edistivät muun muassa ilmastoasiat ja urheilutapahtumat.

Tiedot selviävät kaupungin mediaseurannan raportilta, joka koskee vuotta 2023. Raportin on tuottanut kaupungille Meltwater.

Aihealueet