Hyppää sisältöön

Uudistamme Erviänpuiston ja Soihtupuiston leikkialueet – osallistu ideointiin!

Lahden kaupunki uudistaa tänä vuonna Erviänpuiston ja Soihtupuiston leikkialueet ja kutsuu Riihelän ja Renkomäen lapset ja aikuiset mukaan ideoimaan leikkipaikkojen tarjontaa. Kerro meille, mitä hyvää leikkipaikassa on tällä hetkellä ja miten siitä saisi vielä paremman?
Lapset leikkivät pallopeliä ulkona

Kysely on avoinna 17.1.–31.1. välisen ajan. Ehdotusten pohjalta tehdään leikkialueiden suunnitelmat, jotka tulevat nähtäville Lahden verkkosivuille kevään aikana.

Vähäisellä käytöllä olevia leikkipaikkoja muutetaan viheralueiksi

Vähäisellä käytöllä olevista leikkialueista luopumalla vapautetaan rahaa ja mahdollisuuksia panostaa keskeisten leikkialueiden tarjontaan. Lahdessa on yksi Suomen tiheimmistä leikkipaikkojen verkostoista. Valtaosa lahtelaisista asuu 500 metrin säteellä leikkialueesta. Alueita voi olla jatkossa vähemmän, mutta tavoitteena on kehittää olemassa olevista monipuolisempia, sekä mahdollistaa asuinalueille yksi isompi leikkialue.

Alla on listattu leikkialueet, jotka ovat poistumassa käytöstä. Kyseisillä alueilla leikkivälineistä luovutaan, mutta alue pysyy lahtelaisten käytössä viheralueena.

  • Riihelässä pienempi Erviänpuiston leikkialue 2 Kumpupolun päässä
  • Renkomäessä Vitsapuiston leikkialue Vitsakatu 10 ja Kekinpuiston leikkialue, Kekinkatu 12
  • Hennalassa Kenttäpuiston leikkialue, Kenttätie 20
  • Jokimaalta Kotometsänpuiston leikkialue, Leevinkatu 1
  • Möysässä Joutjoenmäen leikkialue, Ratavartijankatu 4.

Lisätietoja antavat suunnitteluhortonomit Eeva Blomberg, p. 044 482 6468 ja Anniina Saimakoski, p. 044 4820578.