Hyppää sisältöön

Uusi mobiilisovellus avuksi ilmastonmuutoksen hillintään

Climate Campaigners -ilmastosovellus tarjoaa lahtelaisille mahdollisuuden seurata omaa henkilökohtaista hiilijalanjälkeä ja tehdä arjen ilmastotekoja.

EU:n Climate Campaigners-hankkeen mobiilisovellus kannustaa arjen valintoihin CO2-päästöjen hillitsemiseksi. Tutkimushankkeessa on Lahden lisäksi mukana 12 muuta kaupunkia eri puolilta maailmaa. Kullekin osallistujakaupungille räätälöidään omat toimenpiteensä. Lahtelaisilta käyttäjiltä saadun palautteen perusteella sovellusta ja sen kautta tehtäviä haasteita kehitetään paikallisesti sopivaksi.

–Lahdessa edistämme kestävää liikkumista ja vähennämme energiankulutusta. Kannustamme asukkaita seuraamaan päästösäästöjensä vaikutusta reaaliajassa, sanoo projektipäällikkö Jenni Rahkonen.

Haasteiden suorittamisen lisäksi  sovelluksen käyttäjät voivat verkostoitua keskenään, jakaa kokemuksiaan ja kannustaa muita. Climate Campaignersin avulla jokainen lahtelainen pelaa ympäristönsä hyväksi ja vauhdittaa Lahden ilmastotyötä.

Arjen valinnoilla on suuri merkitys ilmastonmuutoksen hillitsemisessä: jos esimerkiksi pyöräilee kymmenen kilometrin työmatkan autoilun sijaan, vuotuinen CO2-päästövähennys voi olla jopa tonnin luokkaa. Määrä saattaa kuulostaa pieneltä tieliikenteen maailmanlaajuisesti aiheuttamien päästöjen ollessa 8,26 miljardia tonnia vuodessa. Kun entistä suurempi joukko ihmisiä valitsee kestävän liikkumismuodon, yhteisvaikutus on merkittävä.

Climate Campaigners -sovellus on ladattavana sovelluskaupoissa 15.9.2022 alkaen.

Tutustu sovellukseen

Lisätiedot

Aihealueet