Hyppää sisältöön

Uusi valtuustokausi käynnistyy

Uusi kaupunginvaltuusto pitää ensimmäisen kokouksensa 16.8. Kokouksessa päätetään kaupunginhallituksen ja lautakuntien jäsenet sekä puheenjohtajat.
Ilmakuva Lahden keskustasta

Uuden kaupunginvaltuuston alkukausi sisältää runsaasti koulutusta ja opastusta tehtävän hoitoon. Valtuutetut tutustuvat muun muassa kaupungin talouteen ja organisaatioon, kuntalakiin, palvelualueiden toimintaan ja valtuutetun kokouskäytäntöihin.

Kaupunginvaltuusto 16.8.

Valtuuston infotilaisuus on 11.8. ja ensimmäinen kokous 16.8. Ensimmäisessä kokouksessa päätetään toimielinten jäsenet ja puheenjohtajat. Valtuusto päättää kaupunginhallituksen ja lautakuntien paikoista. Kaupunginhallituksen jaostojen jäsenistä päättää kaupunginhallitus.

Kaupunginvaltuusto toteutetaan läsnäolokokouksena Sibeliustalossa. Kaupunkilaiset voivat seurata valtuuston kokouksia suorana lähetyksenä kaupungin verkkosivujen kautta.

Kaupunginhallitus 9.8.

Kaupunginhallitus 9.8. pidetään edellisen kauden kokoonpanolla. Asialistalla on muun muassa tapahtumatuki Nordic Fitness Expolle ja esitys kaupungin hallintosäännön muuttamiseksi. Hallintosääntöön tehdään teknisiä muutoksia ja täydennyksiä ja päivitetään seudullisen joukkoliikennesopimuksen tuomat muutokset. Lisäksi luottamushenkilöiden matkustus- ja palkkiosääntö yhdistetään osaksi hallintosääntöä kuntalain suosituksen mukaisesti.

Alustavasti ensimmäinen uuden kauden kaupunginhallitus pidetään 23.8.

Lautakunnat ja jaostot

Valtuustokauden alussa muuttuvat myös muutaman lautakunnan nimet. Entinen tekninen ja ympäristölautakunta vaihtuu kaupunkiympäristölautakunnaksi ja entinen liikunta- ja kulttuurilautakunta vaihtuu hyvinvoinnin ja vapaa-ajan lautakunnaksi. Lisäksi Päijät-Hämeen jätelautakunnan nimi muuttuu Lahden seudun jätelautakunnaksi.

Kaupunginhallituksella on jatkossa kolmen sijasta kaksi jaostoa: elinvoima- ja työllisyysjaosto sekä konserni- ja tilajaosto.

Tutustu uuteen valtuustoon

Aihealueet