Hyppää sisältöön

Uutta vuotta juhlitaan upealla valoshowlla

Lahden uuden vuoden juhlijoita hemmotellaan tänä vuonna ennen näkemättömällä valoshowlla. Valoteoksen keskiössä on vesitorni, josta valomaailma levää lähiympäristöön taivaalle ja kaupungin ylle.
Lahden vesitorni

Mustankallion vesitorni toimii valoteoksen näyttämönä ja esitys on ihailtavissa ympäri Lahtea! Lasereiden kantama on jopa 8 kilometriä. Tornin juurelle ei kuitenkaan kannata tulla, vaan seurata esitystä kauempaa. Vinkkejä hyvistä katselupaikoista kerromme myöhemmin kaupungin verkkosivuilla ja sosiaalisen median kanavissa.

Valoteoksen valot seuraavat musiikin nyansseja luoden useita näyttäviä valaistuskokonaisuuksia. Valoteoksen musiikin on säveltänyt lahtelainen elektronisen musiikin legenda Jimi Tenor. Valosuunnittelusta ja toteutuksesta vastaa lahtelainen valosuunnittelija Timo Saarinen. Toteutuksessa ovat mukana myös kaupungin kulttuuripalveluiden teknikot.

– Musiikkiani kysyttiin mukaan Lahdessa totutettavaan esitykseen. Koska on kyseessä ikuinen kotikaupunkini, innostuin tietysti asiasta ja aloin tehdä esitykseen sopivaa musiikkia saman tien. Olen sen tyylinen säveltäjä, joka tekee asioita lähinnä hetken huumassa. Tein kymmenen minuutin musiikin samalta istumalta, kertoo säveltäjä Jimi Tenor.

– Vesitorni toimii näyttävänä estradina teokselle, jonka teemana on rauha. Se leviää tornin lisäksi taivaalle ja kaupungin ylle, luoden visuaalisen maailman, jota ihaillessa voi hetkeksi pysähtyä maailman myllerryksessä, kuvailee valosuunnittelija Timo Saarinen.

Valoshow järjestetään uudenvuodenaattona kolme kertaa kello 20, 22, ja 00. Esitys kestää kerrallaan noin 10 minuuttia. Lahdessa ei ole aiemmin vastaavaa esitystä nähty ja teos on kokonaisuudessaan ainutlaatuinen myös koko Suomen mittakaavassa.

– Hienoa, että vesitorni saa toimia näin uniikin teoksen näyttämönä. Valoshown värimaailma on varmasti myös näkemisen arvoinen, mainitsee Lahti Aquan viestintäpäällikkö Paula Nikula.

Lahden kaupunki haluaa korvata ilotulitteet lemmikki- ja eläinystävällisemmällä ratkaisulla tarjoamalla asukkaille Suomen kauneimman valoshown! Valoteos on toteutettu nykyaikaisella valaistustekniikalla ja kuluttaa led-teknologian ansiosta erittäin vähän sähköä.

– Ympäristöystävällisyys ja kustannustehokkuus on huomioitu niin, että sama teos esitetään illan aikana kolmesti. Valoteos tavoittaa mahdollisimman monia kaupunkilaisia eri puolilla kaupunkia ja useassa näytöksessä, toteaa kulttuuriasiainpäällikkö Matti Karhos.

Tapahtumatoteutuksen järjestävät yhteistyössä Lahden kaupunki ja Lahti Aqua. Mustankallion vesitorni on Lahti Aquan ylläpitämä.

Lisätiedot

Lahden kaupunki
Kulttuuriasiainpäällikkö
Matti Karhos
+358 50 387 8792
matti.karhos@lahti.f

Lahti Aqua
Paula Nikula
viestintäpäällikkö
+358 3 851 5940
paula.nikula@lahtiaqua.fi

Aihealueet