Hyppää sisältöön

Vähän liikkuvia etsitään mukaan ulkoilututkimukseen

Vähän liikuntaa harrastavia työikäisiä lahtelaisia ja ympäristökuntien asukkaita haetaan osallistujiksi tutkimukseen. Tavoitteena on tuottaa tietoa kaupunkiympäristössä tapahtuvan ulkoilun yhteydestä terveyteen ja hyvinvointiin.
Lehmusreitin tunnus maastossa

Tutkimuksen taustalla on tieto kaupunkiasumisen yhteydestä stressiin. Tutkimusten mukaan luonnossa liikkuminen edistää psyykkistä ja fyysistä terveyttä ja hyvinvointia. Vierailu luontoympäristössä parantaa muun muassa mielialaa, huomiokykyä ja työstä suoriutumista.

– Tutkimukseen osallistuville laaditaan kahdeksan viikon ajaksi terveysliikuntasuositusten mukainen kevyt ulkoiluohjelma. Osallistujat saavat tutkimuksen myötä tietoa kehonkoostumuksestaan sekä verenkiertoelimistöönsä että fyysiseen suorituskykyynsä liittyvistä ominaisuuksista, kertoo tutkimuksen vastuullisena johtajana toimiva kuormitusfysiologi Ilkka Väänänen LAB-ammattikorkeakoulusta.

Ota yhteyttä alla olevan linkin kautta, jos kiinnostuit mahdollisuudesta osallistua. Voit ilmoittaa kiinnostuksesi saman tien, ja viimeistään kesäkuun puoliväliin mennessä.

Kysely osallistujille GoGreenRoutes-tutkimushankkeessa

Tutkimuksen valintaehdot täyttävät saavat kutsun startti-infoon, joka pidetään LAB-ammattikorkeakoulussa Mukkulan kampuksella. Infotilaisuuden tarkka ajankohta ja paikka sovitaan osallistujien kanssa erikseen.

Tutkimukseen osallistuville tehdään alkumittaukset kesäkuussa ja loppumittaukset elokuussa.

Tutkimus on osa kansainvälistä GoGreenRoutes-hanketta, jossa ovat mukana mm. Lahden kaupunki ja LAB-ammattikorkeakoulu sekä viisi eurooppalaista kaupunkia.

Lisätiedot

Ympäristön laadun vaikutukset liikunta-aktiivisuuteen ja terveyteen -tutkimus

LAB-ammattikorkeakoulu
erikoistutkija Ilkka Väänänen, p. 050 321 8895, ilkka.vaananen(at)lab.fi

Lahden kaupunki
projektipäällikkö Taru Suutari, p. 044 416 3499, taru.suutari(at)lahti.fi