Hyppää sisältöön

Valtakunnallinen Vuoden yksinyrittäjä -palkittu on Jani Wallenius Lahdesta

Vuoden yksinyrittäjänä palkittiin digitaalista sisältöä sekä mainoselokuvia tuottava lahtelainen Jani Wallenius. Palkinto myönnettiin Porissa Valtakunnallisten yrittäjäpäivien Yrittäjägaalassa 7.10.2023. Wallenius on yksi kolmesta palkitusta.
Kuva: Kiia Takala

Jani Walleniuksen Promedia Finland – Suomen nuorin yrittäjä aikanaan

Jani Walleniuksen Promedia Finland on reilun 30-vuotisen historiansa aikana tuottanut yli 3 000 mainoselokuvaa, satoja radiomainoksia ja yrityselokuvia, kymmeniätuhansia valokuvia

sekä lukemattomia uutis- ja dokumenttimateriaaleja. Lahtelainen Wallenius tutkii alan trendejä ja muuntaa palveluitaan hetkeen sopivaksi sekä kokeilee rohkeasti uutta.

Promedia Finlandin perustana on pitkäaikaiset asiakkuudet, alhaiset kiinteät kulut sekä vahva kassavarallisuus. Yrityksen salaisuutena on onnistuneesti tehdyt työt ja tyytyväisten asiakkaiden suositukset.

Walleniuksen kyky tarttua uusiin mahdollisuuksiin ja määrätietoinen kehitystyö ovat tuottaneet tulosta ja näkyvät sekä erittäin kannattavana luovan alan liiketoimintana että monipuolisina tuotantoina.

Yrittäjä Jani Walleniuksesta tuli Suomen nuorin yrittäjä vuonna 1991, jolloin hän 14-vuotiaana perusti yrityksensä elinkeinoilmoituksella. Hän on koko yrittäjäuransa aikana pyrkinyt edistämään pienyrittäjyyttä ja kouluttaa media-alan nuoria työharjoittelulla alalle.

– On suuri ilo huomata, että alueeltamme nousee upeita yksinyrittäjiä, jotka saavat valtakunnallista tunnustusta työstään. Jani Wallenius on loistava esimerkki omaleimaisesta ja yhteisöllisestä toiminnastaan hyvin perinteisellä ja alati muuttuvalla alalla, toteaa Päijät-Hämeen Yrittäjien toimitusjohtaja Heta Vihervirta-Vuontelo.

Wallenius on myös Lahden kaupunginvaltuutettu.

Vuoden yksinyrittäjien palkintosumma on 5 000 euroa yrittäjää kohden. Tämän mahdollistaa Yksityisyrittäjäin Säätiö. Valinnan palkituista on tehnyt palkintolautakunta Suomen Yrittäjien yksinyrittäjäverkoston johtoryhmän valmistelun pohjalta.

Walleniuksen lisäksi Valtakunnallisena Vuoden yksinyrittäjänä palkittiin elämyksellisiä matkailupalveluita tarjoava yrittäjä Sanni Luomahaara Satakunnasta Jämijärveltä. Vuoden nuorena yrittäjänä palkittiin helsinkiläinen Emmi Lehtomaa, jonka Fament Oy toimii managerina Suomen tunnetuimmille sosiaalisen median vaikuttajille sekä mediapersoonille.

Päijät-Hämeen yrittäjät
www.phyrittajat.fi  
Valtakunnalliset yrittäjäpäivät 2023