Hyppää sisältöön

Vanhan raviradan alueen kehittämismahdollisuuksia selvitetään yhdessä asukkaiden kanssa

Ilmakuva vanhasta raviradasta
Ilmakuva vanhan raviradan alueesta. Voit tutustua ilmakuvaan tarkemmin osoitteessa https://lahti.asiointi.fi/ims

Keväällä käynnistyneessä kaavarunkotyössä selvitetään vanhan raviradan alueen kehittämismahdollisuuksia. Alue sijaitsee Kärpäsenmäen ja ensilumenladun välissä, Salpausselän päällä. Hankkeen ensimmäisessä vaiheessa selvitetään alueen toimijoiden ja Lahden kaupungin toiveita ja tarpeita.

Vanhan raviradan monttu toimii jo nyt erityisesti kesäisin harrastuspaikkana muun muassa BMX- ja maastopyöräilijöille, skeittaajille ja taiteilijoille. Alueella on järjestetty aiempina vuosina myös kulttuuritapahtumia, joita on suunnitteilla alueelle lisää. Lisäksi montusta löytyy ensilumenladun lumivarasto. Montun ympäristö on myös ulkoilijoiden aktiivisessa käytössä ympäri vuoden. Talviaikaan alueella on huolto- ja autoliikennettä viereisen ensilumenladun käyttäjien toimesta. Alueen toimijat suunnittelevat parhaillaan yhdistyksen perustamista, jonka avulla alueen kehittäminen olisi selkeämpää ja määrätietoisempaa. Tämän avulla yhdistys tavoittelee alueen kehittämisen tueksi myös yksityistä rahoitusta.

Lahden kaupungin toimesta alueen kehittämistä selvittävät kaupunkisuunnittelun, kaupunkitekniikan, liikuntapalveluiden, tilakeskuksen ja tapahtumapalveluiden asiantuntijat. Hankkeessa valmistuva kaavarunko on yleiskaavaa yksityiskohtaisempi suunnitelma ja se toimii pohjana rakentamista ohjaavalle asemakaavoitukselle. Käyttötarpeiden selvittämisen lisäksi alueen kehittäminen vaatii muun muassa huollon ja kunnossapidon, kulttuuri- ja ympäristöarvojen sekä liikenneratkaisujen tarkastelun.

Alueen suunnittelussa kuullaan kaikkia lahtelaisia

Hanke on käynnistynyt taustatietojen keräämisellä. Kaupungin yksiköt selvittävät parhaillaan kaupungin tarpeita alueen kehittämiseksi. Alueen aktiiviset toimijat taas kokoavat yhteen keskeisiä kehittämiskohteita yhteisen ideoinnin avulla. Edistyviä suunnitelmia esitellään asukkaille avoimessa asukastilaisuudessa myöhemmin syksyllä. Toivomme asukkaita mukaan yhteiseen suunnitteluun, jotta alueella on mahdollista sovittaa eri käyttötarkoitukset yhteen mahdollisimman hyvin.

 

Lisätietoja:

Heidi Kontulainen, kaavoitusarkkitehti, +358444163816, heidi.kontulainen@lahti.fi

Juuso Heinämäki, vuorovaikutussuunnittelija, +358444163820, juuso.heinamaki@lahti.fi

Kari Puttonen, alueen toimijoiden koordinaattori, +358503028181, kari@antbrew.fi

Aihealueet