Hyppää sisältöön

Varhaiskasvatus ottaa käyttöön sähköisen lupakyselyn

Lahden kaupungin varhaiskasvatus ottaa käyttöön sähköisen lupakyselyn. Se on yksi askel kohti paperitonta varhaiskasvatusta. Se on myös tehokas ja turvallinen tapa saada huoltajilta vastaus asioihin, jotka edellyttävät heidän suostumustaan.

Sähköinen lupakysely on pilviratkaisu, joka yksinkertaistaa huoltajilta kerättyjen lupien hallinnan. Palvelu toimii huoltajien ja varhaiskasvatuksen yhteydenpitoväline Edlevossa (ent. TietoEdu) ja on GDPR-vaatimusten eli yleisen tietosuoja-asetuksen mukainen sekä takaa täyden tietoturvan.

Lupakysely mahdollistaa lapsen huoltajan antaman suostumuksen digitaalisesti eikä enää tarvita paperikyselyitä. Kysely mahdollistaa huoltajalle myös sen, että aina kulloisenkin lupakyselyn aukioloaikana hän voi muokata jo lähettämäänsä vastausta. Huoltaja pääsee lisäksi näkemään vastauksensa jo päättyneisiin lupakyselyihin.

Varhaiskasvatuksen yksiköt lähettävät huoltajilleen erilaisia lupakyselyjä tarpeen mukaan. Alkusyksystä esimerkiksi kysytään kerralla kaikilta kunnallisen varhaiskasvatuksen asiakkailta lapsen kuvankäyttölupaa.

Huoltajat saavat lisätietoja varhaiskasvatuksen sähköisestä lupakyselystä lapsen varhaiskasvatuspaikasta.

Lisätiedot

Lahden kaupunki, Sivistyksen palvelualue
Varhaiskasvatuspalvelut
Suvi Ruusunen, varhaiskasvatuksen palvelupäällikkö, 050 539 1651