Hyppää sisältöön

Vastaa kyselyyn pyöräilyn olosuhteista

Vastaa kyselyyn ja kerro missä ovat Lahden pyöräteiden suurimmat puutteet ja ongelmakohdat. Kyselyn tarkoituksena on kerätä kaupunkilaisten näkemyksiä Lahden pyöräverkoston nykytilasta.
Pyöräilijä Hollolankadulla.

Kysely on lyhyt ja siihen vastaaminen vie vain muutaman minuutin. Voit vastata tietokoneella tai mobiililaitteilla. Kysely toimii parhaiten päivitetyillä selainversioilla. Kysely on auki 15.5.2022 asti.

Aihepiiriä käsitellään myös 11.5. järjestettävässä asukastilaisuudessa: ”Sujuvampaa ja laadukasta arkiliikkumista”.

Vastaa kyselyyn ja kerro missä kaivataan parempia pyöräteitä

Kyselyn tuloksia tullaan hyödyntämään, kun pyöräväylien kehittämistarpeita arvioidaan tärkeysjärjestykseen. Investoinnit halutaan kohdistaa vaikuttavuuden mukaan. Tärkeimpien kohteiden suunnittelua ja rakentamista pyritään aikaistamaan.

Kyselyn tulokset julkaistaan kesäkuussa. Pyöräväylien priorisointi- ja investointiohjelma tulee lautakunnan päätöksentekoon syksyllä 2022.

Pyöräilystä on hyötyä ympäristölle ja asukkaille

Lahti kehittää pyöräliikenteen olosuhteita, koska arkipyöräilystä on paljon hyötyä esimerkiksi terveydelle ja ympäristölle.

Lahden kaupungilla on kunnianhimoinen tavoite olla hiilineutraali jo vuonna 2025.  Liikenne on päästövähennysten osalta Lahdessakin haastavin sektori. Siksi tavoitteena on muun muassa nostaa pyöräilyn osuus 16 prosenttiin asukkaiden käyttämistä kulkutavoista vuoteen 2030 mennessä.

Lisätietoja

Aihealueet