Hyppää sisältöön

Vastaa päihdetilannekyselyyn – tietoa kootaan ehkäisevän päihdetyön tueksi

Päijät-Hämeen, Myrskylän ja Pukkilan asukkaita pyydetään vastaamaan päihdetilannekyselyyn 5.- 25.9.2022. Kyselyllä kartoitetaan asukkaiden havaintoja, kokemuksia ja näkemyksiä alkoholista, tupakka- ja nikotiinituotteista, huumausaineista ja rahapeleistä. Kyselystä on oma versio alle 18-vuotiaille nuorille.

Päihdekyselyn tuloksia käytetään ehkäisevän päihdetyön suunnittelun ja tekemisen kehittämiseksi. Kysely toteutettiin edellisen kerran syksyllä 2019.

– Toivottavasti saamme paljon vastauksia eri-ikäisiltä lahtelaisilta, kertoo kaupungilta ehkäisevän mielenterveys- ja päihdetyön koordinaattori Marja Mikola.
– Kyselystä saamme arvokasta tietoa ehkäisevän työn tueksi sekä tänne Lahteen että koko Päijät-Hämeeseen.

Tänä vuonna kyselystä on tehty ensimmäistä kertaa oma versio alle 18-vuotiaille nuorille.
– Haluamme kuulla nuorten näkemyksiä siitä, miltä päihteiden käyttö näyttäytyy nuorten silmissä, herättääkö päihtynyt henkilö pelkoja ja mitä asialle voitaisiin tehdä, Mikola jatkaa.

Päihdetilannekyselyyn vastataan nimettömästi eikä yksittäisiä vastaajia voida tunnistaa. Vastaavanlaisia kyselyjä toteutetaan muuallakin Suomessa.

Kysely on täytettävissä sähköisesti kyselylinkin kautta sekä myös paperiversiona kirjastoissa ja Palvelutorin Lahti-pisteessä.

Verkossa kyselyyn pääsee vastaamaan osoitteessa: https://link.webropol.com/s/paihdekysely2022
Kysely ohjaa alle 18-vuotiaat automaattisesti nuorten omaan kyselyyn.

Lisätiedot

Lahden kaupunki
Marja Mikola, ehkäisevän mielenterveys- ja päihdetyön koordinaattori, p. 044 482 6378

Lahti.fi-Hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen