Hyppää sisältöön

Verkkolähetys kaupungintalolta: Kuinka kaupungit ratkovat yhtäaikaisesti terveyden, ilmastonmuutoksen ja luontokadon kriisejä

Tervetuloa seuraamaan verkkolähetystä Lahden kaupungintalolta tiistaina 13.2. klo 18.15–19.15. Striimattava paneelikeskustelu käsittelee kaupunkien ja EU:n keinoja ratkoa yhtäaikaisesti terveyden, ilmastonmuutoksen ja luontokadon kriisejä.

Tule seuraamaan verkkolähetystä People and Planet -konferenssista Lahdesta 13.2. klo 18.15–19.15.

Liity mukaan: Linkki etätapahtumaan päivitetään tälle sivulle (helsinki.fi)

Paneeliin osallistuvat Lahden kaupunginjohtaja Niko Kyynäräinen, Euroopan parlamentin jäsen Sirpa Pietikäinen, Lyonin apulaiskaupunginjohtaja Celine de Laurens sekä ICLEI Europen Brysselin toimiston johtaja ja ICLEI:n maailmanlaajuisen CityFood-ohjelman johtaja Peter Defranceschi. Keskustelua johtaa professori Sirkku Juhola Helsingin yliopistosta.

Mahdollisuuksia ja EU-politiikkaa esittelevä tilaisuus on suunnattu erityisesti kunta- ja kaupunkipäättäjille. Tavoitteena on tarjota tietoa ja mahdollisuus keskusteluun siitä, kuinka uudenlainen toimintatapa voidaan integroida politiikkaan, tutkimukseen ja muille aloille.

COVID-19-pandemia toi esiin tarpeen ryhtyä yhteisiin toimiin ilmasto- ja biodiversiteettikriisien torjumiseksi. Keskustelussa tuodaan esiin paikallisia tavoitteita ja eurooppalainen näkökulma planetaarisen terveyteen ja one health -lähestymistapaan.

Tilaisuuden järjestävät GoGreen Routes -hanke, ICLEI – Local Governments for Sustainability Europe -järjestö, Lahden kaupunki, Päijät-Hämeen hyvinvointialue ja Lahden Yliopistokampus.

Aihealueet