Hyppää sisältöön

Vesijärven jääreitille luistelemaan ja kävelemään

Vesijärven jäälle on avattu luistelureitti ja erillinen kävelyreitti. Kolmen kilometrin reitti kulkee Teivaan satamasta Mukkulan kartanon rantaan. Reitit löytyvät LahtiSkate-palvelusta. Jääreitit tehdään osallistuvan budjetoinnin asukastoiveiden perusteella. Asukastoiveiden perusteella saa myös maksutta lainaan retkiluistimia ja potkukelkkoja Lahden Nosturista.
Luistelu- ja kävelyreitti Vesijärven jäällä

– Vesijärven luistelureitti on kaikille luistelijoille yhteinen, niin perheen pienimmille kuin myös potkukelkkailijoille. Luistelureitin viereen aurataan erillinen kävelyreitti, joka myötäilee luistelureittiä, kertoo liikuntapalvelupäällikkö Markku Ahokas.
– Kävelyreitillä voi myös pyöräillä.

Ahokas toivoo jääreitille luistelurauhaa laturauhan tapaan ja kaikille tilaa oman taitotason mukaan.
– Väylä on tarkoitettu kaikkien luistelijoiden ja potkukelkkailijoiden käyttöön.

Reitit aurataan ja huolletaan sääolosuhteiden mukaan ja tarvittaessa joka päivä. Kunnostus- ja huoltotyöt osoitetaan huoltokyltillä luistelu- ja kävelyreitin lähtöpäässä. Huoltoaikana on reiteillä liikuttava erityistä varovaisuutta noudattaen.

– Luistelijoiden on hyvä muistaa, että luonnonjään pinta on aina epätasaisempaa kuin irtovedellä jäädytetyn luistelukentän pinta. Urakoitsijalla on kuitenkin käytettävissään jäähöylä, jolla luonnonjään pintaa saadaan tasoitettua, kertoo Ahokas.
– Ajoittain ja keliolosuhteiden salliessa luonnonjään pintaa on tarkoitus kunnostaa myös siten, että reitille pumpataan järvestä vettä ja annetaan rauhassa jäätyä. Tämän isomman jäädytys- ja kunnostustoimenpiteen aikana luistelureitti pysyy vähän pitempään suljettuna. Silloin luistimet kannattaa jättää naulaan ja suunnata jäälle kävelyreitille.

Arviolta reilut pari kuukautta ylläpidettävä jääreitti tehdään ja ylläpidetään ostopalveluna. Osbu-rahaa hankkeeseen on myönnetty 5000 euroa. Valtaosa kustannuksista maksetaan liikuntapalveluiden budjetista.

Lahden Nosturista saa ravintolan aukioloaikoina maksutta lainata retkiluistimia aikuisten koossa ja potkukelkkoja.  Lisätietoja ja käytännön ohjeita löytyy Nosturin verkkosivuilta. 

Ravintola Lokin edustalla sijaitsevalla allasalueella on edelleen yleisöluistelu- ja tapahtuma-alue.

LahtiSkate-palvelusta löytyy Vesijärven luistelureitti sekä rantautumispaikat. LahtiSkate-palvelusta voit tarkistaa Lahden kaikkien luistelukenttien ja kaukaloiden ajantasaisen tilanteen. Karttapohjaisessa järjestelmässä näkyvät ne jääkentät, joiden kunnossapidosta kaupungin liikuntapalvelut huolehtii.

Lisätiedot

Lahden kaupunki, Liikuntapalvelut
liikuntapalvelupäällikkö Markku Ahokas, p. 044 416 3629
liikuntapaikkamestari Harri Uurainen, p. 050 559 4282

Lahden Nosturi, Teivaan satama, Jalkarannantie 23
Ravintola Lokki, Jalkarannantie 19 

Uutiseen päivitetty (5.2., 1.2., 31.1.) tilannetietoa ja (26.1. klo 14.40)  tieto lainattavista retkiluistimista ja potkukelkoista

Seuraa Lahden luistelukenttien kuntoa LahtiSkate-palvelusta