Hyppää sisältöön

Viisi hyvää harrastusuutista Lahdesta

Maksuttomat koulujen kerho- ja harrastusryhmät käynnistyvät syyskuun aikana ja ilmoittautuminen on käynnissä. Laajemmin alueen harrastuksiin pääsee tutustumaan Lasten ja nuorten harrastemessuilla urheilu- ja messukeskuksessa to-pe 7.–8.9.2023. Lue Lahden viisi hyvää harrastusuutista. 
Harrastustakuu

Lahden lasten ja nuorten vapaa-ajan toiminnan koko tarjonta, koulujen kerho- ja iltapäivätoiminta sekä loma-aikojen toiminta ovat osa harrastamisen Lahden mallia ja harrastustakuuta.

1 Maksuttomat koulujen kerho- ja harrastusryhmät käynnistyvät syyskuun aikana

Ilmoittautuminen koulujen kerho- ja harrasteryhmiin on käynnissä. Ilmoittaudu nyt harrastelahti.fi-sivustolla.

Jokaisella Lahden kaupungin peruskoululla järjestetään koulun kerhotoimintaa ja perusopetuksen iltapäivätoimintaa sekä muuta harraste- ja pienryhmätoimintaa.

2 Harrastamisen Suomen mallin kehittämishankkeeseen avustusta

Opetus- ja kulttuuriministeriön avustuksen tavoitteena on tukea valtakunnallisesti merkittäviä kehittämishankkeita, joilla parannetaan Harrastamisen Suomen mallin toteutuksen laatua. Harrastamisen Suomen mallin tavoitteena on mahdollistaa lapsille ja nuorille mieluisa ja maksuton harrastus koulupäivän yhteydessä.

70 hakemuksesta Lahden kaupunki oli yksi 17 joukossa avustuksen saajista. Hanketta toteutetaan yhteistyössä Hollolan kunnan, Lahden Seudun Kehitysvammaisten Tuki Ry:n ja Autas Ry:n kanssa.

3 Koulukuljetusoppilaiden koulumatkaetuus laajenee koskemaan kerho- ja harrastustoimintaa

Koulukuljetusoppilaat voivat halutessaan osallistua koulujen kerho- ja harrastustoimintaan ja saada sen päätyttyä koulukuljetuksen kotiin, mikäli joukkoliikennettä ei ole käytettävissä. Kokeilu kestää lukuvuoden 2023–2024. Kustannuksia ja vaikutuksia arvioidaan sekä raportoidaan sivistyslautakunnalle lukuvuoden päätteeksi. Sivistyslautakunta päätti asiasta kokouksessaan 13.6.2023. Lisätietoja kaupungin lahti.fi verkkosivuilta.

4 Harrastemessut to–pe 7.–8.9.2023

Lasten ja nuorten harrastemessut järjestetään Lahden urheilu- ja messukeskuksessa to–pe 7.–8.9.2023. Lapset ja nuoret pääsevät tutustumaan alueen eri harrastustoimijoihin ja heidän tarjoamiinsa palveluihin sekä kokeilemaan uusia lajeja, joiden kautta he voivat löytää itselleen uuden harrastuksen. Tapahtuman ohjelmalavalla on harrasteryhmä- ja lajiesityksiä.

Näytteilleasettajat voivat tapahtuman kautta löytää uusia harrastajia oman toimintansa pariin. Tapahtuma on maksuton niin osallistujille kuin näytteilleasettajillekin. Tapahtuma tavoittaa yli 8000 koululaista. Lue tapahtumasta lisää kaupungin lahti-fi –verkkosivuilta sekä harrastelahti.fi -verkkosivuilta.

5 Lasten ja nuorten harrastustoiveita kuultu lukuvuoden 2023–2024 harrastussuunnitelmassa

Kaikkien Lahden 1.–9.-luokkalaisten harrastustoiveita kuultiin keväällä 2023. Oppilaat vastasivat sähköiseen kyselyyn oppituntien aikana. Harrastustoiveiden lisäksi kysyttiin, harrastavatko lapset ja nuoret jotain sekä syitä harrastusten puuttumiseen. Harrastuskyselyn tulokset julkaistaan lahti.fi -verkkosivuilla myöhemmin syyskuun aikana.  Lukuvuoden 2023–2024 harrastussuunnitelmassa toiveita on kuultu.

Mistä lisätietoa?

Harrastelahti.fi-sivusto kokoaa yhteen harrastustarjonnan lahtelaisille lapsille ja nuorille. Kannattaa tutustua tarjontaan, ilmoittautumisajankohtiin ja -ohjeisiin. Osa toiminnoista on maksullisia, mutta tarjolla on myös maksutonta toimintaa.

Harrastelahti.fi -sivustolta löydät kattavasti Lahden kaupungin, nuorisopalvelujen, kirjaston sekä seurakuntien, eri seurojen, yhdistysten ja järjestöjen harrastus- ja vapaa-ajan toiminnan tarjontaa lapsille ja nuorille.

Tietoa löydät myös @harrastelahti ja @harrastuttaako Instagram-tileiltä.

Nuori tai huoltaja voi halutessaan olla suoraan yhteydessä myös harrastustoiminnan ohjaajaan. Yhteystiedot löytyvät nuorisopalveluiden harrastustoiminta -sivulta.

Tiia Bucovschi, harrastuskoordinaattori, Lahden kaupunki
p. 044 416 3743, tiia.bucovschi@lahti.fi

lahti.fi | harrastelahti.fi